Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Περιορισμός της ύλης και εξορθολογισμός του συστήματος

«Δεν μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε τις εντυπώσεις» μας ενδιαφέρει ένα σχολείο που είναι χρήσιμο για τους μαθητές και τους γονείς
«Το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκπονήσει σοβαρό πλαίσιο προτάσεων με περιορισμό της ύλης και εξορθολογισμό του εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ», δήλωσε, χθες, ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης του Συμβουλίου.

«Δεν μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε τις εντυπώσεις», είπε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι «μας ενδιαφέρει ένα σχολείο που θα είναι χρήσιμο για τους μαθητές και τους γονείς. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, παρά τις σειρήνες του κομματικού ανταγωνισμού».


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, υπογράμμισε πως «έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία η κοινή προσέγγιση πολλών θεμάτων, όλοι έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του διαλόγου».


Η κα Άννα Διαμαντοπούλου, που συμμετείχε, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του Συμβουλίου ευχήθηκε με τη σειρά της καλή επιτυχία στους υποψήφιους και πρόσθεσε ότι «αν και υπάρχει βαρύ κλίμα γενικότερα, η παιδεία είναι προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συμμετέχει με ευθύνη στο διάλογο».


Για «ενδιαφέρουσα ενημέρωση και ουσιαστική δουλειά» μίλησε η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κρινιώ Κανελλοπούλου, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκ μέρους του ΛΑΟΣ, έκανε λόγο για «εξαιρετικά θετικό κλίμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: