Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Ραντεβού... της Δευτέρα δίνει ο Λ. Ζαγορίτης

ZAGORITIS.jpg

«Νομίζω ότι οφείλουμε να περιμένουμε το βράδυ της Δευτέρας και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για να πούμε το οτιδήποτε για τη συνέχεια». Αυτή την απάντηση έδωσε ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την υπόθεση Παυλίδη.

Ο Ζαγορίτης είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, αφού είναι από τους λίγους που γνωρίζουν το παρασκήνιο. Οπότε, η κάθε λέξη που λέει είναι μετρημένη. Και, όπως διαπιστώνει κανείς δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Ολα δείχνουν ότι ο Παυλίδης θα παραιτηθεί τήν Τρίτη ανεξάρτητα άν παραπεμφθεί ή όχι. Ομως τό κοστος γιά τήν ΝΔ (στή δεύτερη περίπτωση) θά είναι μεγάλο
......Τις τελευταίες ημέρες ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ έχει σαφείς ενδείξεις από τον κ.
Αρ.Παυλίδηότι έχει αποφασίσει να παραιτηθεί την επομένη της ψηφοφορίας, είτε παραπεμφθεί είτε όχι, καθώς αντιλαμβάνεται πως μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να λυτρώσει την παράταξή του. Το τοπίο της ψηφοφορίας όμως παραμένει εξαιρετικά θολό, καθώς οι επιτελείς της ΝΔ δεν έχουν καμία διασφάλιση ότι θα το πράξει, ενώ, όπως τόνιζαν χθες στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, πολλά θα κριθούν από την εμφάνισή του στη Βουλή τη Δευτέρα και από το αν θα αποφύγει τις αλαζονικές κινήσεις που δεν απέφυγε στην πρώτη ομιλία του. ....
...Ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της πλειοψηφίας που αναφέρει ότι η συμπεριφορά του πρώην υπουργού δεν ήταν η ενδεδειγμένη, αρκετοί βουλευτές σημειώνουν πως δεν είναι εύκολο να καταψηφίσει κανείς την παραπομπή, ενώ ταυτόχρονα σημειώνουν ότι και η κυβέρνηση θα πληρώσει βαρύ πολιτικό κόστος αν ο κ. Παυλίδης δεν παραπεμφθεί και πολύ μικρότερο αν παραπεμφθεί......
ολο το αρθρο (τού πάντα καλά πληροφορημένου Β. Χιώτη) στό πρώτο σχόλιο (πατήστε εδώ)
ΣΣ Πάντως άν θέλουμε να είμαστε σοβαροί θα πρέπει να πούμε ότι ο Παυλίδης θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ήδη από πέρσι το καλοκαίρι πού ξεκίνησε το θέμα του....Στήν πραγματικότητα τώρα είναι αργά καί η ΝΔ μπορεί να διασωθεί μόνο άν τον παραπέμψει....Πράγμα πού βέβαια δέν θα γίνει οπότε καταλήγουμε ότι η ΝΔ δέν μπορεί πλέον να διασωθεί....
Αναρτήθηκε από wolf στις 1:24 μμ
1 σχόλια:
wolf είπε...
Με πρόδηλη αμηχανία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την ψηφοφορία της Δευτέρας επί της προτάσεως παραπομπής Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς ούτε για τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού είναι βέβαιη, αλλά ούτε και για την ψήφο τουλάχιστον δέκα βουλευτών της, οι οποίοι, όπως όλα δείχνουν, θα αρνηθούν να την καταψηφίσουν ή, στην καλύτερη περίπτωση, θα ψηφίσουν λευκό.

Τις τελευταίες ημέρες ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ έχει σαφείς ενδείξεις από τον κ.

Αρ.Παυλίδηότι έχει αποφασίσει να παραιτηθεί την επομένη της ψηφοφορίας, είτε παραπεμφθεί είτε όχι, καθώς αντιλαμβάνεται πως μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να λυτρώσει την παράταξή του. Το τοπίο της ψηφοφορίας όμως παραμένει εξαιρετικά θολό, καθώς οι επιτελείς της ΝΔ δεν έχουν καμία διασφάλιση ότι θα το πράξει, ενώ, όπως τόνιζαν χθες στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, πολλά θα κριθούν από την εμφάνισή του στη Βουλή τη Δευτέρα και από το αν θα αποφύγει τις αλαζονικές κινήσεις που δεν απέφυγε στην πρώτη ομιλία του. Από τις αρχές της εβδομάδας οι επιτελείς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ βολιδοσκοπούν τις διαθέσεις των βουλευτών τους και διαπιστώνουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δέκα συνάδελφοί τους που δεν δείχνουν πρόθυμοι να πειθαρχήσουν στην «υπόγεια» εντολή του Μαξίμου για καταψήφιση της πρότασης παραπομπής.

Ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της πλειοψηφίας που αναφέρει ότι η συμπεριφορά του πρώην υπουργού δεν ήταν η ενδεδειγμένη, αρκετοί βουλευτές σημειώνουν πως δεν είναι εύκολο να καταψηφίσει κανείς την παραπομπή, ενώ ταυτόχρονα σημειώνουν ότι και η κυβέρνηση θα πληρώσει βαρύ πολιτικό κόστος αν ο κ. Παυλίδης δεν παραπεμφθεί και πολύ μικρότερο αν παραπεμφθεί.

Μάλιστα οι βουλευτές σημειώνουν ότι αν ο κ. Παυλίδης σκοπεύει τελικώς να παραιτηθεί, τότε θα πρέπει και η κυβέρνηση να συναινέσει στη παραπομπή του, για να μη δείξει διάθεση συγκάλυψης της υπόθεσης, αλλά και για να δικαιωθεί στο μέλλον, αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το δικαστήριο θα τον απαλλάξει από τις κατηγορίες.

Σε ό,τι αφορά τώρα τον ίδιο τον κ. Παυλίδη, φαίνεται πως έχει ήδη αποφασίσει να παραιτηθεί την Τρίτη, είτε παραπεμφθεί τη Δευτέρα είτε όχι, αλλά δεν το δηλώνει νωρίτερα για να μη δημιουργήσει συνθήκες ομόθυμης καταδίκης του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παυλίδης έχει ήδη ζητήσει να μιλήσει και πάλι, όπως έπραξε και στη συζήτηση για τη σύσταση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, και οι επιτελείς της ΚΟ τού συνιστούν αυτή τη φορά να αποφύγει αλαζονικές εκφράσεις και εμπρηστικές δηλώσεις για να μην εξοργίσει τους βουλευτές της ΝΔ και πολλαπλασιάσει τους θιασώτες του «λευκού» και του «ναι» που αναζητούν ένα άλλοθι για να το πράξουν.

Ηκυβέρνηση ταυτόχρονα ελπίζει ότι οι διαρροές αυτές θα εξισορροπηθούν από αντίστοιχες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση να μη φανεί πως ο κ. Καραμανλής δεν ελέγχει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να καλέσει τον βουλευτή να παραιτηθεί εφόσον παραπεμφθεί και να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές εφόσον αρνηθεί να παραδώσει την έδρα του.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν πάντως ότι οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες, καθώς ούτε ο κ. Καραμανλής επιθυμεί τις εκλογές ούτε ο κ. Παυλίδης επιθυμεί να ζήσει με το στίγμα του βουλευτή που διέκοψε την κυβερνητική πορεία της παράταξής του.

Και στην περίπτωση όμως που δεν παραπεμφθεί, εκτιμάται ότι μάλλον θα παραιτηθεί, αφού σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Καραμανλής θα τον αποκλείσει από το ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=255998&dt=02/05/2009