Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Πληροφορίες για επίσκεψη Ντάουνερ σε Ρωσία και Κίνα , που αφορά το " Κυπριακό "

O κ. Ντάουνερ φέρεται ότι ζήτησε και πέτυχε να μη διορίσουν σε αυτό το στάδιο οι ΗΠΑ ειδικό απεσταλμένο στο κυπριακό ..
Ρωσία και Κίνα αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, προκειμένου να ενημερώσει τις πολιτικές ηγεσίες των δύο μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενόψει της κρίσιμης για τη διαπραγμάτευση περιόδου, που αρχίζει το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», στόχος του κ. Ντάουνερ είναι να διαπιστώσει από πρώτο χέρι ότι όλοι οι κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες των πέντε μεγάλων του ΟΗΕ στηρίζουν πλήρως τις προσπάθειες που καταβάλλονται για λύση.

parapolitika.gr

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Ντάουνερ πρόκειται να πραγματοποιήσει τις επισκέψεις το πιθανότερο εντός του Ιουνίου, αφού εντός του Μαΐου, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, θα βρεθεί σε Άγκυρα και Αθήνα.

Πάντως, ο κ. Ντάουνερ φέρεται ότι ζήτησε και πέτυχε να μη διορίσουν σε αυτό το στάδιο οι ΗΠΑ ειδικό απεσταλμένο στο κυπριακό, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι μια πολυπρόσωπη παρουσία της διεθνούς κοινότητας θα λειτουργήσει αρνητικά στο νησί και θα αποδυναμώσει την «κυπριακή ιδιοκτησία» της διαδικασίας λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: