Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Επί τάπητος η στρατηγική στις Ευρωεκλογές


Η στρατηγική της ΝΔ στις ευρωεκλογές συζητήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωεκλογών υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καρμανλή. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης ανέφερε ότι συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική σε σχέση με την διέξοδο από την διεθνή οικονομική κρίση. Θέλουμε, πρόσθεσε, μια Ευρώπη ισχυρή, με αλληλεγγύη, με σεβασμό στον άνθρωπο, που να καταπολεμά την φτώχεια.

Η Νέα Δημοκρατία συνέχισε, κλιμακώνει την εκστρατεία της ώστε να έρθει σε επαφή με τους πολίτες σε όλη τη χώρα και για να φέρει ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό που έφεραν οι φοιτητές της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Ερωτηθείς εάν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα έχει επιπτώσεις στην κυβέρνηση, ο κ. Ζαγορίτης απάντησε ότι «στις Ευρωεκλογές ούτε πέφτουν, ούτε ανεβαίνουν κυβερνήσεις, αλλά θα εκτιμηθεί το αποτέλεσμα».


Στην ερώτηση αν «το σκάνδαλο της Siemens επηρεάζει την εκλογική αναμέτρηση» ο κ. Ζαγορίτης απάντησε ότι: «Το σκάνδαλο της Siemens αφορά την περίοδο πριν από το 2004, υπάρχει η κατάθεση του κ. Τσουκάτου και αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι άλλοι».


Σχετικά με το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο κ. Ζαγορίτης απάντησε ότι θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις εγκαίρως και πρόσθεσε ότι το Ευρωψηφοδέλτιο είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Για τον επικεφαλής ανέφερε ωστόσο ότι θα είναι πρόσωπο κύρους, με πολιτική επιφάνεια, γνώση των ευρωπαϊκών πραγμάτων για να μπορεί να προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: