Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Οι ..βοσκοί και οι..αγρότες από τα Ζωνιανά…


Στην Αθήνα έχουν ... μετακομίσει τα Ζωνιανά, καθώς εδώ και λίγες ημέρες έχει ανοίξει η αυλαία της πολυαναμενόμενης δίκης με την παρουσία 27 εκ των συνολικά 42 κατηγορουμένων, που βαρύνονται για σωρεία αδικημάτων με κορυφαίο, σε σπουδαιότητα, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αστυνομικών κατά τη διάρκεια επιχείρησης στα Ζωνιανά στις 5/11/2007.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης αστυνομικής εφόδου είχε δεχθεί, σε ενέδρα, σφαίρα στο κεφάλι, ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης και έκτοτε παραμένει σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, καθώς δεν μπορεί ούτε να μιλήσει ούτε να κινήσει το σώμα του.

Συνήγοροι των κατηγορουμένων ...μεγάλα ονόματα της Δικηγορίας.Ο κ. Λυκουρέζος, ο κ. Κούγιας, ο κ. Τσοβόλας,ο κ. Μαυρομάτης κ.α....

Η έκπληξη ήρθε προχθές από τη σύζυγο του θύματος. Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η απόφασή της να ανακοινώσει ότι ...παραιτείται... από την παράσταση πολιτικής αγωγής.

Η ίδια δεν θέλησε να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να σας πω. Είναι πολλά. Αν ήταν εδώ ο Στάθης, θα μπορούσε εκείνος να πάρει τις αποφάσεις».


Ωστόσο, ο πατέρας του ειδικού φρουρού κ.Γιάννης Λαζαρίδης έχει διαφορετική άποψη: Ο ίδιος είχε την πρόθεση να παραστεί ως πολιτικός ενάγων αλλά δεν έχει το δικαίωμα, καθώς χρειάζεται υπογραφή της συζύγου του γιου του.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του ότι η νύφη του παραιτήθηκε από την πολιτική αγωγή «γιατί φοβάται», τονίζοντας με παράπονο :«Φοβάται για το παιδί της, όμως το δικό μου παιδί δεν θα το υπερασπιστεί κανείς ;».


Οι γονείς του ειδικού φρουρού , που ζουν το δικό τους Γολγοθά τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες, ξημεροβραδιάζονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 29χρονος γιος τους.

Ο κ. Γιάννης Λαζαρίδης περιέγραψε την κατάσταση της υγείας του γιου του λέγοντας ότι «Δεν μπορεί να μιλήσει αλλά μερικές φορές δείχνει να καταλαβαίνει και ανοιγοκλείνει τα μάτια. Όταν κάποια στιγμή αναφέρθηκα στη δίκη για τα Ζωνιανά ταράχτηκε τόσο πολύ που ανέβασε 180 παλμούς».

Οι ελπίδες τώρα έχουν στραφεί στον παγκόσμιας φήμης νευροχειρούργο δρ.Δαμιανό Σακκά.Ο διάσημος καθηγητής αποφάσισε να πάρει κοντά του τον Στάθη Λαζαρίδη στον Ευαγγελισμό για να αποκαταστήσει (τουλάχιστον εν μέρει) τις βλάβες που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχτηκε στα Ζωνιανά.

Κλείνοντας το άρθρο δεν μπορώ να ξεχάσω το παράπονο αυτού του πατέρα...«το δικό μου παιδί δεν θα το υπερασπιστεί κανείς ;»

«kathimerini» «espresso»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα πολυ να μαθω ποσο πουλησε τη σιωπη της αξιζε τουλαχιστον το ποσο που ξεπουλησε την αξιοπρεπεια της?