Σάββατο, 23 Μαΐου 2009

Ομάδα της Ντόρας και στη ...Μεσσηνία!

Από το http://trifylianews.blogspot.com/
.
Η ομιλία Σαμαρά στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» αλλά κυρίως η παρουσία οργανωμένων… όψιμων φίλων του υπουργού Πολιτισμού από τη Μεσσηνία στο ξενοδοχείο «Caravel», άγγιξαν τις χορδές σ’ ένα… άλλο βιολί, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει την ορχήστρα για την πολυπόθητη αρχηγία στη Ν.Δ. από τον Μεσσήνιο βουλευτή.
Όμως, οι εκτός «ορχήστρας» Μεσσήνιοι Νεοδημοκράτες χορεύουν πλέον σ' έναν άλλο σκοπό. Ο σκοπός αυτός δεν είναι άλλος από τη δημιουργία «κίνησης» φίλων υπέρ της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη.
Φυσικά η κίνηση αυτή δημιουργείται στη Μεσσηνία από Νεοδημοκράτες, οι οποίοι
θέλουν να παραμείνουν στο κόμμα (δεν είναι από αυτούς που... αλληθωρίζουν προς ΛΑΟΣ ή την αποχή - αποστασιοποίηση).

Όμως, αφενός μεν δεν μπορούν να ξεχάσουν την «πτώση» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφετέρου δε δεν μπορούν να δεχθούν το «καπέλωμα» του τοπικού κομματικού μηχανισμού από... όψιμους φίλους του Αντώνη Σαμαρά. Το ίδιο και...
από δυσαρεστημένους, είτε διότι τους «ξεγέλασαν» με υποσχέσεις, είτε διότι βλέπουν με πίστη ότι έχει δημιουργηθεί πρόωρα και άκαιρα η ανάδειξη νέου αρχηγού στη Ν.Δ., όταν ο Κώστας Καραμανλής είναι ακόμα πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος.


Η επιθυμία για δημιουργία πυρήνα της Ντόρας στη Μεσσηνία είναι πέρα κι έξω από τις επιθυμίες της υπουργού Εξωτερικών και του περιβάλλοντός της.
Είναι καθαρά πρωτοβουλία Νεοδημοκρατών, που βλέπουν από άλλη οπτική γωνία τη διατήρηση του κόμματος και στην εξουσία.
Οι ίδιοι πιστεύουν ότι, ο Καραμανλής θα είναι αρχηγός της Ν.Δ. ακόμη κι αν στις ευρωεκλογές επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις.
Όμως, αρνούνται την οποιαδήποτε τάση (η οποία άλλωστε έχει δημιουργηθεί) με σκοπό την αντικατάσταση Καραμανλή, ενώ ο βασικός αντίπαλος είναι το ΠΑΣΟΚ.
Ποιοι αποτελούν τον πυρήνα;
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κίνηση υπέρ της Ντόρας γίνεται με το ίδιο σκεπτικό, το οποίο προωθούν οι φίλοι του Σαμαρά. Δηλαδή, όπως διαδίδουν (σ.σ. οι τελευταίοι) ότι δήθεν ο Καραμανλής επέλεξε τον Αντώνη για «ισορροπία» απέναντι στην Ντόρα, με το ίδιο σκεπτικό και οι ίδιοι κινούνται στη Μεσσηνία υπέρ της Ντόρας, για ισορροπία απέναντι στον Αντώνη!
Μέχρι στιγμής υπάρχουν 5 δήμαρχοι, 25 εκλεγμένοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 4 εκπρόσωποι Φορέων του κοινωνικού, οικονομικού και συνδικαλιστικού χώρου και αρκετοί συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, συνεταιριστές κι επιστήμονες. Κάποιοι επιχειρηματίες (φίλα προσκείμενοι στην οικογένεια Μητσοτάκη) απέχουν προς το παρόν της «κίνησης», αλλά είναι σίγουρο πως διακριτικά θα συμφωνήσουν, όταν κι εφ' όσον δοθεί «πράσινο φως» από την Αθήνα.
Οι «ανοιξιάτικοι»
Έχει αποφασιστεί να μη γίνει καμία πρόταση στους παλαιούς και πιστούς φίλους του Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της «Πολιτικής Άνοιξης».
Αυτό για έναν και μοναδικό λόγο. Αυτοί παραμένουν πιστοί στον Αντώνη, παρά το γεγονός ότι έχουν παραγκωνιστεί από τους «όψιμους» φίλους του κι έχουν να τον δουν ή να τον ακούσουν από την... προπαραμονή των εκλογών!
Το κόμμα και ο κομματισμός
Σε ό,τι αφορά στον τοπικό κομματικό μηχανισμό, θεωρούν ότι έχει ξεφύγει των προσδοκιών και ταυτίζεται σε λογική και λειτουργία με τον αντίστοιχο κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, ως εξυπηρέτησης συγκεκριμένων βουλευτικών γραφείων και της παρέμβασης σε οποιαδήποτε τοπική δραστηριότητα προς... ίδιον όφελος!
Υπάρχει, επίσης, η εκτίμηση πως η οποιαδήποτε διαρροή προς τον ΛΑΟΣ είναι επιζήμια, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι... Καρατζαφερικοί διατείνονται πως θα στηρίξουν τη Ν.Δ. και τον Καραμανλή, εάν κι εφόσον χρειαστεί. Εν κατακλείδι, στο άμεσο μέλλον μέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά, κυρίως στο αμέσως μετά διάστημα προβλέπονται κινήσεις τακτικής από πλευράς και των δύο πόλων, που έχουν διαμορφωθεί στο εσωτερικό της Ν.Δ., που πολλοί θα... τρίβουν τα μάτια τους!
Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: