Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ευρύτερη αποδοχή για τους επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων

Φιλοφρονήσεις αντάλλαξαν χθες η κα Μαριέττα Γιαννάκου και ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Ημέρα» των επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων της Ν.Δ. κας Μαριέττας Γιαννάκου και του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ήταν η χθεσινή, καθώς η υποψηφιότητά τους δείχνει να γίνεται αποδεκτή ευρύτερα από την απήχηση των κομμάτων τους. Η γενικότερη αυτή τάση καταγράφεται και σε τρεις δημοσκοπήσεις που ανακοινώθηκαν χθες. Πάντως οι δύο επικεφαλής δεν δεσμεύθηκαν ότι θα εξαντλήσουν την 5ετή θητεία τους στην Ευρωβουλή.



Η κα Γιαννάκου δήλωσε για την υποψηφιότητα της, πως «είναι μια μεγάλη πρόκληση. Έχω θητεύσει πάλι. Ήταν μια δύσκολη στιγμή και έπρεπε να στηρίξω την παράταξη».


Σε ό,τι αφορά τη θητεία της, η κα Γιαννάκου σημείωσε: «Η πρόθεσή μου είναι να προσφέρω, όχι απλώς να βάλω το όνομά μου στην ταμπέλα... Εξαρτάται από τις συνθήκες. Έτσι γίνεται για όλους τους ευρωβουλευτές όλων των κρατών».


Χαρακτήρισε τον κ. Παπακωνσταντίνου, ως «άνθρωπο συμπαθή, με επάρκεια, με γνώσεις» και πρόσθεσε: «Είναι ευγενής ακόμα και όταν λέει τα πιο σκληρά πράγματα. Νομίζω ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να σταθεί άνετα στον ευρωπαϊκό χώρο».


Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «είναι τιμή μου που είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ» και στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι η κα Γιαννάκου προσφέρθηκε να τον ξεναγήσει στο Ευρωκοινοβούλιο γιατί είναι άπειρος στα ευρωπαϊκά, σημείωσε ότι «η κα Γιαννάκου είναι μια θαρραλέα πολιτικός, έχω μεγάλο σεβασμό σε αυτήν» και πρόσθεσε: «Ευχαρίστως να με ξεναγήσει στο Στρασβούργο. Και ο Γραμματέας του κόμματος, ο κ. Ραγκούσης, της υπενθύμισε ότι καλό θα ήταν να ξεναγήσει και τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, ο οποίος είχε πολλές φορές πει ότι θα πάει εκεί και θα στηρίξει τα δίκαια της χώρας, και δεν το έκανε».


Λίγο αργότερα, η κα Γιαννάκου διευκρίνισε ότι τα περί ξενάγησης τα είπε «με πολύ συμπάθεια και αγάπη θέλοντας να δείξω ότι από την μέρα της εκλογής και μετά εκεί, υπάρχει συνεργασία και αυτό είναι παράδοση στους Έλληνες ευρωβουλευτές».


Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα ασκεί και τα καθήκοντα του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κι ερωτώμενος για τη θητεία του στην Ευρωβουλή σημείωσε: «Η πολιτική έχει πολλά γυρίσματα».


Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει χαρακτήρα «δημοψηφίσματος» στις ευρωεκλογές. Η κα Γιαννάκου απάντησε, χαρακτηρίζοντας ως «αφελή» τη θέση του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία κρίσιμη περίοδο ανατροπών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: