Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους πολιτικούς αρχηγούς στην τηλεοπτική αναμέτρηση








Αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής αναμέτρησης η Κάπα Research πραγματοποίησε δημοσκόπηση για την αξιολόγηση της παρουσίας των πολιτικών αρχηγών από την κοινή γνώμη.

«Συγκριτικά, ποιος πρόεδρος κόμματος πιστεύετε ότι είχε την καλύτερη πολιτική παρουσία», ένα από τα βασικά ερωτήματα που κλήθηκαν οι τηλεθεατές να απαντήσουν.


Το 36,4% των ερωτηθέντων αξιολογεί ότι την καλύτερη πολιτική παρουσία είχε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμάνλης. Ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου που «έπεισε» το 27,7% του δείγματος.


Στοιχείο ωστόσο που πρέπει -αν μη τι άλλο- να προβληματίσει τα πολιτικά κόμματα είναι ότι ποσοστό 11,2% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση κρίνουν ότι την παράσταση έκλεψε ο ....«Κανένας».


Το 7,7% έκρινε ότι τις εντυπώσεις κέρδισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, το 7,1% η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ το μικρότερο ποσοστό (6,6%) συγκέντρωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνος.


Η έρευνα περιλαμβάνει σειρά άλλων ερωτήσεων για την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στην τηλεοπτική αναμέτρηση.


Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζονται από το in.gr και αναλυτικά από το διακτυακό τόπο της εφημερίδας Το Βήμα.


Τα στοιχεία της έρευνας έχουν ως εξής:



Συμμετείχαν 856 άτομα που παρακολούθησαν τη τηλεμαχία. Το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, επιλεγμένοι με πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς το φύλο και την ηλικία. Τα αποτελέσματα σταθμίστηκαν με βάση την ψήφο του 2007. H συλλογή των στοιχείων έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βασει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Η Κάπα Research είναι μέλος της ESOMAR και του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.

Newsroom ΔΟΛ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γιατί δεν κατάφερε να μας πείσει ο Παπανδρέου ότι ξέρει από δημόσια σχολεία.

Στο δίλεπτο που είχε ανάθεμα αν καταλάβαινε κι ο ίδιος τι έλεγε.

Έχω την εντύπωση πως την ώρα που μιλούσε όλοι πρέπει να τον κοιτούσαν με συγκατάβαση. (Και ο Γιώργος είν’εντάξει ένα πράμα.)

Όσο πλησιάζει η κάλπη τόσο έχω την εντύπωση πως πάλι δεύτερο θα είναι το πασοκ.

Ανώνυμος είπε...

Παπανδρέου: Ούτε η μάνα του πιστεύει αυτά που λέει.

Stathis είπε...

Κάπα Research: Αυτή τή δημοσκόπηση την κάνουμε κάθε χρόνο απο το 2000. Απλά φέτος μπορούμε και την δημοσιεύουμε...
Ο υπεύθυνος τής δημοσκόπησης δίνει στοιχεία (σέ συνέντευξη στόν Real-FM) γιά τήν περίφημη πλέον δημοσκόπηση...
Τί είπε?
1) Αυτή τη δημοσκόπηση (γιά τό ντιμπέιτ) την κάνουν απο τό 2000 σέ όλα τα ντιμπέιτ. Απλά φέτος επιτρέπεται να την δημοσιεύσουν..
2) Η δημοσκόπηση ξεκίνησε στίς 930 καί τελείωσε στίς 1130...Μάλιστα ο μεγάλος όγκος (τό 80%) έγινε μετά τή λήξη τού ντιμπέιτ (πολύς κόσμος τούς έλεγε δέν έχω διαμορφώσει ακόμα άποψη πάρτε με σέ λίγο πάλι)...
3) Θεωρεί ο υπεύθυνος πολύ κρίσιμα τα αποτελέσματα καί πολύ ενδεικτικά γιά το αποτέλεσμα τών εκλογών...Μάλιστα είπε ότι μέ βάση αυτή τη δημοσκόπηση έχουν κάνει στό παρελθόν πετυχημένες προβλέψεις γιά το τελικό αποτέλεσμα τής κάλπης...
4) Τά περί ώρας ανάρτησης κλπ είναι ασφαλώς παραπληροφόρηση...Τά αποτελέσματα ανέβηκαν στίς 1145μμ ακριβώς . Απλά υπήρχε απο πρίν η αναγγελία τής δημοσκόπησης καί γινόντουσαν ανανεώσεις.....
Αναρτήθηκε από wolf