Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Το ‘παν, το ‘παν οι παπαγάλοι


Τoυ Κ. ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ

Για μπάλα γράψαμε, για ποδόσφαιρο γράψαμε ας γράψουμε λίγο και για ευρωεκλογές… Λοιπόν δεν ξέρω πόσο το έχουν καταλάβει τα ΜΜΕ και τα κόμματα αλλά πολύ φοβάμαι ότι στις εκλογές θα ψηφίσουν όχι απλώς ελάχιστοι αλλά και κάτι παραπάνω.
Ακτοπλοϊκό εισιτήριο δεν υπάρχει ούτε για πλάκα. Κυκλάδες, Αργοσαρωνικός κτλ είναι πίττα.
Θα μου πεις και η κρίση; Καλά τα έχουμε πει για την κρίση και θα τα πούμε και παρακάτω.
Πολύ φοβάμαι ότι στα γκάλοπ μάλλον τους κάνουμε πλακίτσα και δεν μπορεί κανένας να προβλέψει αποτέλεσμα, ποσοστά, διαφορές και σειρά κομμάτων.
Πώς να κάνουν τις προβλέψεις τους όταν στα γκάλοπ είναι όλοι εκεί και σηκώνουν το τηλέφωνο αλλά στις εκλογές θα την βγάζουν στην παραλία και τα νησιά. Απλά είναι τα πράγματα.
Ο κόσμος δεν χαλάει το τριήμερό του για να πάει να ψηφίσει. Είναι κουρασμένος από μία δύσκολη χρονιά και έχει μία πολύ καλή ευκαιρία να ξεδώσει.
Από την άλλη βλέπει τα γκάλοπ ότι έχουν κριθεί τα αποτελέσματα και σου λέει έχω και άλλοθι. Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει με μία διαφορά από 2-5 μονάδες. Το πόσο θα είναι θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από του ποιου κόμματος θα λείπουν περισσότεροι ψηφοφόροι. Η αποχή θα κυμανθεί από 30-40%. Είμαι σχεδόν βέβαιος με όσα ακούω για πληρότητες ξενοδοχείων, πλοίων και αεροπλάνων. Οπότε;
Στο ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στην καλή χαρά γιατί πιστεύουν ότι οι περισσότεροι που θα λείπουν είναι της ΝΔ. Οπότε αυτόματα θεωρεί ότι η κρίση δεν τους αφορά. Αυτό όμως σε δεύτερη φάση θα πρέπει να τους προβληματίσει και μάλιστα έντονα.
Στη Νέα Δημοκρατία φοβούνται ότι εάν η διαφορά είναι πάνω από 3% μπορεί να υπάρξει περαιτέρω αποσταθεροποίηση και δεν το θέλουν με τίποτε. Για αυτό και τα παπαγαλάκια τις έδωσαν μεγάλη ανάσα. Όσο και να κράζουν οι του ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ η διαφήμιση είναι πετυχημένη για πολλούς λόγους.
Πρώτα από όλα είναι πανέξυπνη.
Δεύτερον είναι ότι μπορεί οι δημοσιογράφοι να χρέωσαν τα παπαγαλάκια στο ΠΑΣΟΚ αλλά ο κόσμος τα χρεώνει στα κανάλια.
Τρίτον είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να λέμε ότι μας λένε δείχνοντας μετά την άποψή μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Όσοι δε χαρακτήρισαν γκρίζα τη διαφήμιση είναι απλώς ηλίθιοι. Το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ και χρόνια πρόβλημα με τις διαφημίσεις του και συνεχίζει στο ίδιο βιολί. Αυτό δεν κάνει γκρίζα τη διαφήμιση της ΝΔ. Δεν αναφέρει πρόσωπα, δεν τα υποβαθμίζει, δεν τα συκοφαντεί, δεν απομονώνει φράσεις τους.
Πολύ απλά όλα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και των κομμάτων λένε όλα αυτά εδώ και μήνες. Τελικά ούτε πεινάσαμε που μας έλεγαν, ακόμα περιμένω να δω τις ουρές των 500.000 ανέργων που μας έλεγε το MEGA και η κα Τρέμη καθημερινά από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο.
Μόλις είδαν ότι η άνοδος της ανεργίας ήταν της πλάκας και αντιμετωπίσιμη άρχισαν να σφυρίζουν κλέφτικα.
Επίσης είδαν με θλίψη τους μεγάλη ότι η χώρα δεν χρεοκόπησε όπως μας έλεγαν για πολλούς μήνες. Και εκεί δεν τους έγινε η χάρη.
Μετά μας έλεγαν για την κακή κυβέρνηση που δεν πήρε μέτρα αλλά έλα που πήρε… σώθηκαν 30000 επιχειρήσεις με το ΤΕΜΠΕ, τώρα θα σωθούν άλλες 40-50000 με το δεύτερο κύμα, σώθηκαν οι εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων και για την οικοδομή τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται γιατί πλέον οι τράπεζες δίνουν πάλι το 100% της εμπορικής αξίας. Θα μου πεις κρίση εσύ δεν βλέπεις;
Υπάρχει ένα ζόρι και ένα πρόβλημα γενικότερο αλλά δεν είναι σε τόσο μεγάλες διαστάσεις που να φοβάμαι ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα.

Για να ξεμπερδεύουμε όμως μία και καλή και να μιλήσουμε περί σοσιαλισμού και βαρβαρότητας.
Το ερώτημα είναι για εσάς.
Ποιος είναι βάρβαρος; Αυτός που από το 1981 έως το 2004 παίρνει τη μάνα από το παιδί της στους δύο μήνες μετά τη γέννα ή αυτός που της επιτρέπει να μείνει στο παιδί της σχεδόν ένα χρόνο;
Έλα μου ντε… καλά και άγια τα περί βαρβαρότητας κ. Παπανδρέου και κ. Παπακωνσταντίνου αλλά όσο ήσασταν στην κυβέρνηση δεν κάνατε τίποτε.
Θα μου πεις έκανε η κυβέρνηση των σκανδάλων;
Άσχετο το ένα από το άλλο αλλά έκανε.
Και τις μητέρες βοήθησε με χρήματα και με επιπλέον άδεια και στους συνταξιούχους αύξησε το ΕΚΑΣ και στους αγρότες τον ΟΓΑ και περισσότερα σπίτια δόθηκαν από το ΟΕΚ και η ανεργία με όποιο τρόπο μειώθηκε από το 12% στο 7% για να πάει τώρα στο 9% και άλλα πολλά.
Δεν θα κάνω εγώ την Πατριανάκου τώρα.
Απλώς θέλω να δείξω ότι τα παπαγαλάκια πολλές φορές μας κάνουν και χάνουμε την πραγματική εικόνα και αντί να ασχολούμαστε με την πολιτική ασχολούμαστε με διάφορα άλλα.
Απλό είναι πραγματικά το θέμα.
Σοσιαλισμός με ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνεται. Επίσης δεν γίνεται με τεράστια χρέη και ελλείμματα.
Δεν μπορείς να λες ότι είσαι Σοσιαλιστής όταν δεν έχεις καθαρίσει τα σκάνδαλά σου και βλέπεις μόνο του γείτονα.
Δεν μπορεί να μην έχεις βάλει πλάτη στις μητέρες και τους συνταξιούχους της διαδοχικής ασφάλισης και να λες ότι είσαι Σοσιαλιστής ούτε και να λες με τα έργα σου ότι οι συντάξεις πρέπει να δίνονται στα 70 (Σημίτης – Σπράος).
Καλός και άγιος ο Σοσιαλισμός αλλά έχει διάφορα προβλήματα. Το ένα είναι ότι εφαρμόζεται στην Κίνα, την Βόρειο Κορέα και την Κούβα μόνο και δεν πολυγουστάρω και το άλλο είναι που δεν έχουμε κανένα Σοσιαλιστικό κόμμα στη χώρα που να κτυπάει κυβέρνηση.

Έτσι Γιώργο;

http://naxios.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: