Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τίποτα να συγκαλύψει


Σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού στην ΚΕ της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη.
«Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Την πιο κρίσιμη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο τελευταίος χρόνος ήταν ιδιαίτερα δύσκολος. Οι μήνες που ακολουθούν είναι καθοριστικής σημασίας. Θα κρίνουν την ένταση, αλλά και την έκταση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής θύελλας. Θα κρίνουν τη δυνατότητά μας να τις περιορίσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ομιλία του, στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, που συνέρχεται σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
Πρωθυπουργός έκανε λόγο για τρεις στόχους της κυβέρνησης, οι οποίοι είναι: οι δράσεις για τη δημοσιονομική σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις για στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και η θωράκιση της εργασίας και η αρωγή στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Σχετικά με το διακοπή των εργασιών της Βουλής, ο κ. Καραμανλής, δήλωσε πως «Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έφτασε τώρα στο σημείο να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για δήθεν οργανωμένη σκανδαλολογία και σπίλωση[…]. Η Βουλή σχεδόν πάντα διέκοπτε τις εργασίες της πριν τις ευρωεκλογές. Παραπληροφορούν όταν αποκρύπτουν το γεγονός ότι η Βουλή αυτή ερεύνησε όλες τις υποθέσεις που της διαβιβάστηκαν από τη Δικαιοσύνη. Και αυτό σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν στη διάρκεια των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ».

Σύγκρουση στη σκιά της παραίτησης Βερελή
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τίποτε να κρύψει. Δεν έχει τίποτε να συγκαλύψει. Η Κυβέρνηση υπηρετεί με συνέπεια τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θέλει να βαδίσει η Χώρα στις ευρωεκλογές με πολιτικούς όρους. Επιδιώκει ήπιο πολιτικό κλίμα. Είναι αφοσιωμένη στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα του τόπου».
Ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη της Ν.Δ. ενωμένη δράση στη μάχη των ευρωεκλογών, «κανένας δεν πρέπει να λείψει», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Προχωρούμε, όλοι μαζί, με ξεκάθαρους στόχους:
- Την επίλυση των προβλημάτων του Λαού.
- Τη θωράκιση της Χώρας απέναντι στη διεθνή κρίση.
- Τη διασφάλιση νέας προοπτικής για το μέλλον.

Από τον αγώνα αυτό, κανένας δεν πρέπει να λείψει. Όλοι παρόντες. Σε διαρκή επαφή με τους κοινωνικούς φορείς. Σε ένα διαρκές άνοιγμα στην Κοινωνία. Μιλήστε για το έργο μας. Μιλήστε για τους στόχους μας. Με παρρησία. Με ειλικρίνεια. Τολμούμε τη σύγκριση σε όλους τους τομείς».
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: