Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η πρώτη κόντρα Γιαννάκου - Παπακωνσταντίνου



Μόλις εικοσιτέσσερις ώρες από την ανακοίνωση των ευρωψηφοδελτίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι επικεφαλής των δύο μεγάλων κομμάτων ξεκίνησαν τους πολιτικούς διαξιφισμούς.

«Εγώ θα πάω και θα δουλέψω εκεί, για την επόμενη ημέρα στη χώρα» τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις της Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία είχε αναφέρει προ ημερών ότι εάν πάει στην Ευρωβουλή θα μείνει, λέγοντας ότι έχει αμφιβολίες για αυτούς που κάνουν τέτοιου είδους δηλώσεις.


«Εμείς δεν βλέπουμε την Ευρωβουλή ως κάτι ξένο, ως κάτι μακρινό από την Ελλάδα, αλλά ως εργαλείο» για την προώθηση πολιτικών προς όφελος της
χώρας, σημείωσε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Mega.
Επιπλέον, χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές «δημοψήφισμα», στο οποίο θα αναδειχθεί η θέση ότι «η χώρα θέλει αλλαγή πορείας και ότι η Ευρώπη αυτή δεν μας κάνει».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε, ακόμη, ότι θα παραμείνει στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο, εκτός και αν ο πρόεδρος του κόμματος εν τω μεταξύ κρίνει διαφορετικά.

«Πηγαίνω στο ευρωκοινοβούλιο για να προσφέρω» δήλωσε η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε κρίσιμες για όλα τα κόμματα τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, αλλά «αφελές» το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος, και τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία κρίσιμη περίοδο ανατροπών.

Η κα Γιαννάκου επεσήμανε ότι το ευρωκοινοβούλιο αποτελεί κατ' έξοχήν πολιτικό όργανο, στο οποίο θα πρέπει να εξεταστούν πλήθος πολιτικών θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η διαφθορά.
Σχετικά με την επιλογή, να τεθεί η ίδια επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, η κ. Γιαννάκου χαρακτήρισε «ισχυρό κίνητρο» την διάθεση των πολιτών, ανεξαρτήτως σε ποιον πολιτικό χώρο πρόσκεινται, να τη στηρίξουν, όχι μόνο την περίοδο που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Σε ερώτηση, για το εάν νιώθει ηθικά δικαιωμένη από την απόφαση του πρωθυπουργού, η Μ. Γιαννάκου υπεραμύνθηκε του έργου της στο Υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας ότι πάντα λειτουργούσε στο πλαίσιο της νομιμότητας.


Πηγη:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: