Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Νίκη στις Ευρωεκλογές αλλά μετά τι;

Ο πρωθυπουργός τις χώρας έχει ήδη αρχίσει την αντεπίθεση του απαντώντας στις αιτιάσεις του κυρίου Παπανδρέου για διαφθορά.


Ο κύριος Παπανδρέου για ένα περίπου χρόνο έχει τοποθετήσει την ΝΔ στο εδώλιο του κατηγορουμένου και προκαλεί τον κόσμο της φιλελεύθερης –συντηρητικής παράταξης.


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για ένα χρόνο ανακαλύπτει σκάνδαλα που πλήττουν την Νέα Δημοκρατία και σε κάθε ευκαιρία παριστάνει τον τιμητή και τον δικαστή. Θεαματικές εμφανίσεις στην Βουλή , πύρινος λόγος και μηδέν ουσία.


Ο αμερικανοτραφής φέρελπις Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που το πολιτικό του πρόγραμμα περιορίζεται σε γενικόλογες προτάσεις και ευχολόγια αλλά και σε άστοχες παροχές.


Η Νέα Δημοκρατία, όμως είναι αυτή που του έδωσε το δικαίωμα να εκστομίζει κατηγορίες και να αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο γιατί είναι ο εκπρόσωπος ενός παρακμιακού και εκφυλισμένου κόμματος. Δυστυχώς επί πέντε χρόνια η νέα δημοκρατία δεν κατάφερε να τελειώσει την υπόθεση ΠΑΣΟΚ είτε γιατί φοβόταν τις δικιές τις διασυνδέσεις είτε γιατί φέρθηκε αρκετά πολιτισμένα στους πρασινοφρουρούς καρεκλοκενταύρους του Πασοκ.



Η πιο ηλίθια κίνηση του Καραμανλή και το ξαναγράφω η πιο ηλίθια κίνηση του Καραμανλή ήταν να πιστέψει πως οι πρασινοφρουροί αυτοί θα τον βοηθούσαν να οδηγήσει την χώρα σε καλύτερες μέρες. Ο Καραμανλής είχε το όραμα είχε την δύναμη , την πολική βούληση αλλά δεν εμπιστεύτηκε ποτέ τους γαλάζιους , τους οπαδούς του. Δεν εννοώ να βολευε όλους τους άχρηστους που υπάρχουν στο κόμμα αλλά να ξεχώριζε τους ικανούς και να τους έβαζε σε θέσεις κλειδιά να διαμόρφωνε το καθεστώς των γαλάζιων εφαρμοστών τις πολιτικής του. Τα χρυσά αγόρια είναι η απόδειξη ότι η νέα δημοκρατία δεν εμπιστεύεται το στελεχιακό της δυναμικό. Νέοι με σπουδές στο εξωτερικό με μεταπτυχιακά διπλώματα και με φρέσκιες ιδέες αλλά κυρίως με πάθος μένουν απέξω ενώ βλέπουν με απογοήτευσή και απορία να βολεύονται άνθρωποι που το παίζουν γαλάζιοι ενώ ήταν κάποτε πράσινοι.



Στο επικοινωνιακό κομμάτι ο Καραμανλής φαίνεται να ξέχασε πως πρέπει να στείλει στο χρονοντούλαπο τις ιστορίας βαρίδια όπως ο κύριος Κόκκαλης και ο κύριος Λαμπράκης. Η μάχη με τα οργανωμένα συμφέροντα δεν συνεχίστηκε αλλά έμεινε στην μέση!!!!



Στο πεδίο οικονομικής πολιτικής πηρέ σωστές αποφάσεις αλλά το χρέος που κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι παραπάνω από δυσβάστακτο. Και όσοι γνωρίζουν οικονομικά μπορούν να καταλάβουν πως το χρέος που έχουμε να αποπληρώσουμε είναι το καλύτερο όπλο εκβίασης του ελληνικού λαού.



Στο ενεργειακό κομμάτι πήρε πρωτοβουλίες ποτ εξασφάλισαν την παροχή φυσικού αερίου στην χώρα για τα επόμενα 10 χρόνια ενώ οι υπόγραφες για τους αγωγούς του έχουν δημιουργήσει ήδη προβλήματα στο εσωτερικό.



Στο τομέα της παιδείας η Νέα δημοκρατία ψήφισε νέο νόμο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά κάποιοι πανεπιστημιακοί δεν θέλουν να απολέσουν την θέση του διανυομένου αλλά και την δυνατότητα να εκφράζουν τις πολιτικές τους ανησυχίες και να λειτουργούν ως φερέφωνα κόμματων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.



Τα δημόσια έργα αποδεικνύουν πως ο Καραμανλής δεν μασάει τα λόγια το Μετρό επεκτείνεται συνεχώς το νέο ρυθμιστικό σχέδιο ήδη παρουσιάστηκε και όλα δείχνουν πως μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και εφόσον δεν ανατραπεί η νέα δημοκρατία θα έχουμε τους ποιο καινούργιους και ασφαλής δρόμους στην Ευρώπη. Οι σιδηροδρομικές γραμμές θα επεκταθούν και η πραγματική ανάπτυξη θα έρθει.



Στο ασφαλιστικό πέρασε ήδη νομοσχέδιο που νοικοκύρευε το χάος αλλά και τότε ακόμη το βρώμικο ΠΑΣΟΚ και η ανεξάρτητη Γ.Σ.Ε.Ε. δυσανασχετούσαν λες και δεν αντιλαμβάνονταν την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα μας.



Το ασφαλιστικό όμως συνδέεται άμεσα με το δημοκρατικό την υπογεννητικότητα , την λαθρομετανάστευση και εν τέλει την βιωσιμότητα του ελληνικού κράτους ως ελληνικού.



Εδώ αλλά και στον τομέα των εξοπλισμών η κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια αδιαφορία. Η μεταναστευτική πολιτική δεν είναι σωστή και τα αποτελέσματα της θα δημιουργήσουν στον άμεσο μέλλον αναπόφευκτα προβλήματα.



Οι ερχόμενες ευρωεκλογές θα βγάλουν σίγουρα έναν νικητή. Μπορεί να είναι το ΠΑΣΟΚ μπορεί η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία όμως εάν νικήσει θα αλλάξει στρατηγική στους τομείς του μεταναστευτικού και του δημογραφικού.



Θα αυξήσει τις δαπάνες για την δημογραφική τόνωση του ελληνισμού ή θα συνεχίσει να κινείται σιωπηλά αφήνοντας ελευθέρους τους έμμισθους ιδαλγούς της πολύ-πολιτισμικότητας.



Οι αμυντικές δαπάνες θα προσαρμοστούν στο πλαίσιο της απόκρουσης του νέο-οθωμανικού παραληρήματος της άγκυρας ή θα ακούμε τον κύριο Μειμαράκη να λέει με θάρρος πως οι αμυντικές δαπάνες μειώθηκαν και ότι το ΠΑΣΟΚ είχε δώσει περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: