Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Στο 3% η διαφορά.....

Σε τουλάχιστον δυο δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν στα κυριακατικα φύλλα, φαίνεται οτι η τάση "μείωσης της ψαλίδας" της διαφοράς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις ευρωεκλογές που κατέγραψε η GPO και παρουσιάστηκε την Δευτέρα στην εκπομπή του Γ.Πρετεντέρη στο Mega δείχνει να ...επιβεβαιώνεται.
Οπως μαθαίνουμε, η ερευνα της MRB για τον "Ελ.Τυπο" στην πρόθεση ψήφου είναι 3,1%RASS για το "Παρόν" δίνει τη διαφορά στο 3% (απο 3,3% που εδινε η ιδια εταιρία). Το γεγονός αυτό φυσικά, ικανοποιεί Ρηγίλλης και Μαξίμου... (που εαν επιβεβαιωθεί στην κάλπη, θα ανοίξουν...σαμπάνιες).
Μάλιστα, όπως πληροφορείται το i-Reporter για την κυριακη ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής εχει καλέσει στο σπίτι του στη Ραφήνα δυο απο τους πλέον έμπιστους ανθρώπους που συζητα συνήθως μαζί τους για τις αποφάσεις του, προκειμένου να καθορίσει τις κινήσεις του.
Αυτό που μας προκύπτει εμας ως ρεπορτάζ είναι οτι όχι μόνο ΔΕΝ υπάρχουν στον ορίζοντα "διπλες εκλογές", αλλά ο Πρωθυπουργός εμφανιζεται και ιδιαίτερα αρνητικός για εκλογές το φθινόπωρο(ενα σενάριο "που έπαιξε" το Βημα). Αυτό που προκύπτει ως απόφαση του είναι να φτάσει μέχρι τον Μάρτιο της επόμενης χρονιας, κι αν δεν υπάρξει συναίνεση στην Προεδρική εκλογή, τότε υποχρεωτικά θα πάμε σε εκλογές, με αλλη όμως ατζέντα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: