Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Siemens... «Σουζάνα» και βαλίτσες

Αποκαλύψεις για το καμουφλάρισμα του μαύρου χρήματος, που βαφτιζόταν «χρήσιμες πληρωμές» από την εταιρεία

Aλισβερίσι της Siemens με τις μίζες εκατομμυρίων, αλλά κυρίως για το πώς καμουφλάρονταν τα «λαδώματα» που... βαφτίζονταν «χρήσιμες πληρωμές» και πώς «ξεπλενόταν» το «μαύρο χρήμα», που έρρεε από τα μυστικά ταμεία του γερμανικού κολοσσού, αναδύονται μέσα από χιλιάδες σελίδες καταθέσεων και εγγράφων της δικογραφίας, που δόθηκε από τις γερμανικές δικαστικές Αρχές στον 4ο ειδικό ανακριτή, Ν. Ζαγοριανό, βάσει των οποίων καλούνται να απολογηθούν στις 12 Μαϊου οι επτά πρώτοι από τους 38 κατηγορουμένους της υπόθεσης.

Κωδικές ονομασίες
Δωροδοκίες στελεχών, που κάλυπταν χρονική περίοδο τουλάχιστον μέχρι το 2005, κωδικές ονομασίες... «Σουζάνα 1, 2, 3» και τρία ακόμη... μοντέλα διάθεσης για τις μίζες ήταν στη συνήθη πρακτική της γερμανικής εταιρείας.

Siemens... «Σουζάνα» και βαλίτσες

Αλλά και πιο ανορθόδοξους τρόπους, όπως το... πορτμπαγκάζ πολυτελών αυτοκινήτων, χρησιμοποιούσε η Siemens για να διακινεί με μυστικότητα και ασφάλεια αστρονομικά ποσά σε πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα, που όπως αναφέρεται «δεν έπρεπε να αποκαλυφθούν»!

Αυτά προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από όσα κατέθεσαν στη γερμανική Δικαιοσύνη το χρονικό διάστημα 2006 μέχρι 2008 πρώην μεγαλοστελέχη της μητρικής εταιρείας όπως οι Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Χάινζ Κάιλ βον Ζάγκεμαν αλλά και ο πρώην διευθυντής της ελληνικής εταιρείας, Πρόδρομος Μαυρίδης
Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: