Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Ε.Ε.: Ο Γκρούεφσκι θα "καταστρέψει" τη χώρα του.

Σαφές μήνυμα προς τα Σκόπια στέλνουν οι Βρυξέλλες, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι υπέρ των ενεργειών της κυβέρνησης Γκρουέφκσι να ωθεί τις εξελίξεις με την Ελλάδα στα άκρα.
Ουσιαστικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση κρατά αποστάσεις από την πρόθεση της κυβέρνησης του γειτονικού κρατιδίου να τοποθετήσει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.
"...Δεν είναι δική μας υπόθεση να σχολιάζουμε αποφάσεις, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για τέτοιου είδους ενέργειες, αλλά, όπως είπαμε και άλλες φορές, προτρέπουμε την κυβέρνηση να συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων υπό τη διαμεσολάβηση του κ. Μάθιου Νίμιτς. Η κυβέρνηση πρέπει να αποφεύγει οποιεσδήποτε ενέργειες ή μέτρα που μπορούν να επηρεάσουν αντιπαραγωγικά τις διαπραγματεύσεις ή να ερμηνευτούν λανθασμένα, όπως συνέβη με τη μετονομασία του αεροδρομίου και του Οδικού Άξονα 10...", δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.
Κατά της συγκεκριμένης ενέργειας είναι και η αντιπολίτευση της πΓΔΜ, αλλά και μερίδα μετριοπαθών διανοούμενων, που
ζητούν από τον Γκρούεφσκι να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης για την τοποθέτηση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι ανέφερε ότι το άγαλμα (το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ στα Σκόπια, βρίσκεται στην Ιταλία για τις εργασίες επιχάλκωσης και έχει ύψος 13,5 μέτρα) θα τοποθετηθεί ασχέτως των αντιρρήσεων που διατυπώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: