Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Επιτυχίες της Κυβερνήσεως στα εθνικά μας θέματα!

Γράφει ο Βασ. Α. Κόκκινος, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Η δίκαια και αντικειμενική εκτίμηση των γεγονότων κατά το πρόσφατο ταξίδι του κ. Καραμανλή, επιβάλλει να εξαρθούν και επαινεθούν τα ακόλουθα αναμφισβήτητα επιτεύγματά του:
Η δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κλίντον ότι ως προς το αίτημα των Σκοπίων να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, ισχύει η απόφαση της προηγούμενης Συνόδου του Βουκουρεστίου.
Δια της δηλώσεως αυτής η αλαζονική ηγεσία των Σκοπίων περιάγεται στην ανάγκη αναζητήσεως συμβιβαστικής λύσεως στο θέμα του ονόματος.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Ομπάμα, δέχθηκε να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, κατ' ιδίαν και στο ξενοδοχείο του, όχι δε ομού με όλους τους εκπροσώπους θρησκειών στην Τουρκία, όπως επεδίωκε η η Κυβέρνηση της τελευταίας. Προδήλως για να μειωθεί το κύρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δια της εμπράκτου περιφρονήσεως της Οικουμενικότητός του.

Περαιτέρω ο αυτός Πρόεδρος εδήλωσε, το μεν, ότι πρέπει να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή Χάλκης, το δε, ότι ορθό είναι να προωθηθεί η προτεινόμενη από την Ελληνοκυπριακή ηγεσία διζωνική Ομοσπονδία στην Κύπρο, με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.
Τέλος, επέδειξε κατανόηση ως προς τη σύμβαση Ελλάδος και Ρωσίας για τον αγωγό του αερίου.
Υπό τα δεδομένα αυτά, η Ελλάδα για πρώτη φορά προασπίζει τα εθνικά συμφέροντά της ως πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, και όχι ως προτεκτοράτο υποταγμένο στην εκάστοτε θέληση του ισχυρού.
Αντί όμως αυτό να αναγνωρίζεται από όλα τα κόμματα, για την ενίσχυση του εθνικού φρονήματος και της ομοψυχίας του λαού, επικαλύπτεται από δυσμενή μεροληπτικά σχόλια και ανθελληνικές αντιπολιτευτικές εκδηλώσεις ορισμένων κομμάτων.
Και συγκεκριμένα από κομματικό αρχηγό, που δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό ως διαλυμένη και ανίσχυρη χώρα, χάριν της αυτοπροβολής του.
Βεβαίως η Τουρκία – η οποία προ πολλών ετών έχει ανατρέψει την αναλογία επτά προς δέκα της στρατιωτικής ισχύος μεταξύ της Ελλάδος και της ιδίας – επέτυχε να αναγνωρισθεί από τον Αμερικανό Πρόεδρο ως "αποφασιστική σύμμαχος των ΗΠΑ" και ως "γέφυρα" μεταξύ δύο πολιτισμών!
Για την αναβάθμιση της Τουρκίας όμως δεν ευθύνεται ο σημερινός Πρωθυπουργός μας.
Ευθύνονται ασφαλώς οι προηγηθείσες κυβερνήσεις μας, που εγκατέλειψαν την αναλογία αυτή, αναγνώρισαν "ζωτικά συμφέροντα" της Τουρκίας στο Αιγαίο και δέχθηκαν αντισυνταγματικώς την ουδετεροποίηση του Ελληνικού εθνικού εδάφους των Ιμίων και μάλιστα με εντυπωσιακή έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους Αμερικανούς, διότι συνέβαλαν εις τούτο!
Αλλά ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός στα εξωτερικά θέματα "πάει καλά" κατά την έκφραση του αειμνήστου θείου του, διότι ενεργεί με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα, εν τούτοις σε πολλά εσωτερικά θέματα επιδεικνύει ανεξήγητη αδράνεια και ανοχή.
Όχι μόνο δεν τήρησε την υπόσχεσή του, ότι θα έχει ως "βασικό" πυλώνα της πολιτικής του την "επανίδρυση του Κράτους", αλλά και δεν έπραξε ούτε το απλούστατο, πρωταρχικό και ουσιώδες χρέος του, να αποκαταστήσει την αληθή έννοια της Δημοκρατίας στη συνείδηση του αγνοούντος αυτή, σημερινού ελληνικού λαού.
Διότι την έννοια αυτής ενόθευσε βαναύσως το ΠΑΣΟΚ, κατά την πολυετή άσκηση της εξουσίας του, με τη διακήρυξη του Αρχηγού του, ότι η βούληση του πεζοδρομίου υπερισχύει της νομιμότητος και των αποφάσεων του θεσμού της Δικαιοσύνης.
Αλλά στην αληθή Δημοκρατία κυρίαρχο στοιχείο είναι ο σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων και της περιουσίας των πολιτών.
Η οχλοκρατία είναι παρέκβασή της και κατάλυση της νομιμότητος.
Οι απερίσκεπτες εκφράσεις πολιτικών, ακόμη και του κυβερνώντος κόμματος, του τύπου "...κατανοούμε τα παιδιά, πήραμε το μήνυμα, ζητούμε συγγνώμη, έχουν δίκαιο οι νέοι, προτιμούμε την Αστυνομία προπηλακιζόμενη και αμυνόμενη..." αντικατέστησαν το θεμελιώδες καθήκον των Κυβερνώντων να εξηγήσουν στο λαό τι σημαίνει Δημοκρατία, κατά τους αιώνιους ορισμούς του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Ισοκράτους και των άλλων αρχαίων συγγραφέων, που έχουν γίνει αποδεκτοί από την πολιτισμένη ανθρωπότητα.
Άριστη Δημοκρατία είναι εκείνη στην οποία όλοι φοβούνται τους Νόμους, όπως τον τύραννο, κατά τον Πλούταρχο.
Όταν όμως περισσότερα από δέκα δημόσια κτίρια διακατέχονται πολλά χρόνια στην Αθήνα, το Ηράκλειο και τα Χανιά από αναρχικούς, που τα λειτουργούν με ρεύμα και νερό χωρίς την πληρωμή τους και με την ανοχή του Κράτους, αυτό δεν λέγεται Δημοκρατία αλλά αισχίστη ασυδοσία!
Είναι παρήγορο ότι ο κ. Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πρόσφατα στη Βουλή να εφαρμοσθούν οι Νόμοι του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: