Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

"Δουλεύει" μιά χαρά ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Αν δέν βγούν άλλα στοιχεία δέν θα παραπέμψουν τόν Παυλίδη, λέει το ΠΑΣΟΚ.

By wolf

.......Με πρόσθετα επιχειρήματα εξάλλου όπλισαν την κυβέρνηση οι παρεμβάσεις των βουλευτών του ΠαΣοΚ κκ.
Ευ. Βενιζέλου,Ντ. Ρόβλια καιΝ.Σηφουνάκη. Ο πρώτος ζήτησε να ελεγχθεί πειθαρχικά ο ανακριτής που προέβη σε αξιολογικές κρίσεις στη δικογραφία που διαβίβασε στη Βουλή, ο δεύτερος τόνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχής του υπουργού αλλά θα πρέπει να υπάρξει κοινοβουλευτική έρευνα, ενώ ο τρίτος αναφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον επιχειρηματία κ. Φ. Μανούση.
Αξιολογώντας όλα αυτά τα στοιχεία που αναδείχθηκαν χθες από τη Βουλή, η κυβέρνηση θεωρεί ότι αν δεν υπάρξουν νέες αποκαλύψεις η υπόθεση θα κλείσει στις 27 Απριλίου, οπότε θα ολοκληρωθεί το έργο της ειδικής επιτροπής, με τη ΝΔ να υποστηρίζει ότι δεν υπήρξαν στοιχεία ενοχής του κ. Παυλίδη και το ΠαΣοΚ να ισχυρίζεται πως υπήρξαν ενδείξεις ενοχής, αλλά όχι αποδείξεις που να δικαιολογούν δίωξη εναντίον του πρώην υπουργού.
Επισήμως, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε χθες να σχολιάσει την ομιλία του κ. Παυλίδη και ιδιαίτερα τη φράση του με την οποία τόνισε ότι η παράταξή του θέλησε«να πετάξει φορτίο στη θάλασσα για να σωθεί το πλοίο και μάλιστα χωρίς αποζημίωση»......
Σ.Σ. Θυμίζουμε ότι 79 βουλευτές όλων τών κομμάτων είπαν όχι στη σύσταση προανακριτικής. Φυσικά είχαν δίκιο. Οταν όλοι ξέρουν τί γίνεται γενικώς αλλά καί τί γινόταν στό λιμάνι το να παραπέμψεις τον Παυλίδη για τά 100 χιλιάρικα είναι καταφανέστατα άδικο (20% φαίνεται ότι είπε στο Μέγκα ο Καρατζαφέρης ότι είναι κανονικά η υπουργική μίζα οπότε ο Παυλίδης κατηγορείται ότι πήρε μόνο το 0,5%) ....Οταν γιά άλλα σκάνδαλα τεράστια (τά οποία γνωρίζουν άριστα όλοι οι βουλευτές) δέν παραπέμφηκε κανένας πραγματικά η παραπομπή Παυλίδη θα ήταν σκάνδαλο καί όχι η αθώωση του πού έρχεται.
Καί φυσικά το πραγματικό σκάνδαλο για το οποίο δέν μιλάει κανείς είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Μιά ελληνική πρωτοτυπία γιά να μάς θυμίζει ότι οι πολίτες δέν είναι όλοι ίσοι απέναντι στούς νόμους....
Καλά κρασιά....
ΥΓ Η γελοιογραφία τού Δερμετζόγλου απο τον ΕΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: