Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Επικίνδυνες αλλαγές στο "γεωπολιτικό πεδίο" της περιοχής μας


Τετραγωνίζοντας τις....τριγωνικές σχέσεις.
Μέσα στην εξελισσόμενη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, λίγοι είναι αυτοί που έχουν συναίσθηση των μεταβολών που συντελούνται στην περιοχή μας στο γεωπολιτικό επίπεδο.
Από αυτούς δε ελάχιστοι γνωρίζουν τις υπόγειες κινήσεις στην σκακιέρα των μυστικών υπηρεσιών ή τις μη ανακοινώσιμες διπλωματικές διεργασίες .
Καταρχάς με την άνοδο στην προεδρία των ΗΠΑ του Μπάρακ Ομπάμα, άρχισε και εξελίσσεται ένα «μπρα ντε φερ» στην ευρύτερη περιοχή μας και αφορά το τρίγωνο ΗΠΑ- Βρετανίας- Μέσης Ανατολής.
Βρετανοί πολιτικοί βρίσκονται σε συνομιλίες με τις οργανώσεις της Χεζμπολάχ και της Χαμάς, οργανώσεις που οι ΗΠΑ δεν τις αναγνωρίζουν .
Η διαφοροποίηση είναι τόσο έντονη , ώστε Αμερικανοί υπουργοί, σε χαμηλό ακόμα επίπεδο (υφυπουργών), κάνουν εχθρικές δηλώσεις για τη στάση των Βρετανών.
Η Βρετανία σηκώνει κεφάλι και φλερτάρει με πολλούς. Στο παρελθόν ακόμη και στο πολύ πρόσφατο η Βρετανία στην ουσία αποτελούσε προέκταση των ΗΠΑ.
Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που Ευρωπαίοι ηγέτες, πίσω από τις κλειστές πόρτες των Βρυξελλών , σε θυελλώδεις συγκρούσεις με Βρετανούς αξιωματούχους , τους καλούσαν να αποφασίσουν επιτέλους εάν θα είναι η 53η πολιτεία των ΗΠΑ ή μέλος της Ε.Ε.
Αυτή η αλλαγή στρατηγικής των Βρετανών, θα έχει επιπτώσεις σίγουρα και στην Ε.Ε.
Το ολιγομελές «μπλοκ» των .... «ανεξάρτητων» πιθανότατα θα αποκτήσει ένα ακόμα μέλος.
Σε αυτό το μπλοκ η Ελλάδα (επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή) ...«έχει βγάλει όνομα», γιατί παρά τις περί του αντιθέτου θελήσεις των Αμερικανών , ανέπτυξε σχέσεις με την Ρωσία του Πούτιν και προχώρησε σε συμφωνίες και διαπραγματεύσεις κρίσιμων θεμάτων στο ενεργειακό, στα εξοπλιστικά και στο ... Άγιο Όρος.
Συμφωνίες και συμμαχίες που άλλες έχουν αναφερθεί επανειλημμένα στον τύπο και άλλες θα δουν το φως τις δημοσιότητας μετά από κάποια χρόνια ( όταν θα έχει ολοκληρωθεί και η... «διαδικασία τους»).
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ξαφνικά ...φούντωσαν οι τρομοκρατικές δράσεις στο εσωτερικό της χώρας μας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πρόσωπα κύρους στην χώρα μας , γνωστά όμως και για τις σχέσεις προσωπικής εξάρτησης από τις ΗΠΑ άρχισαν να φέρνουν την ... καταστροφή (ταυτόχρονα και ...απολύτως συντονισμένα).
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι άμεσα (και επίσημα) οι ΗΠΑ ,θέλησαν να ...τείνουν χείρα βοηθείας στις αντιτρομοκρατικές και μυστικές υπηρεσίες μας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή η Ελλάδα (για μια ακόμη φορά) δεν τους κάνει το ..«χατήρι» και καλεί άμεσα κλιμάκιο της ...Σκότλαντ Γιάρντ για βοήθεια.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Σκότλαντ Γιάρντ ξέρει ...πολύ καλά... τι ακριβώς παίχτηκε και ΠΩΣ η βόμβα έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού , όπως γνωρίζει άριστα και ποια ήταν η πλοκή του σεναρίου που επακολούθησε.
Όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία!
Αρκεί κανείς να διαβάσει αναλύσεις και ρεπορτάζ έγκυρων ξένων δημοσιογράφων και αναλυτών (και όχι πληρωμένα κατευθυνόμενα άρθρα άνευ υπογραφής, ή με την υπογραφή ...ξεφωνημένων «δημοσιογράφων»-εκπροσώπων της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής ) και θα το διαπιστώσει.
Είναι τυχαία νομίζετε η ιδιαίτερη συνάντηση (που κλείστηκε τις τελευταίες ώρες, αλλάζοντας το πρόγραμμα ) που θα έχουν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Μπαράκ Ομπάμα,ένα 24ωρο προτού ο Αμερικανός πρόεδρος ταξιδέψει στην Τουρκία ;
«Politika themata»

Δεν υπάρχουν σχόλια: