Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

«Συμφώνησαν» για εκλογές τον Μάρτιο;

By Factorx

Η αίσθησή μας είναι κάπου στο υπόγειο του πολιτικού παρασκηνίου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα «βρήκαν» στην υπόθεση Παυλίδη, προκειμένου να αποφευχθούν οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο. Όπως άλλωστε έχουμε ήδη επισημάνει Κανένας δεν θέλει πρόωρες εκλογές.


Έτσι το πόρισμα της ΝΔ για τον Παυλίδη είναι light γεγονός που ενισχύει τις πληροφορίες ότι ο πρώην υπουργός Αιγαίου θα παραιτηθεί τελικά μετά την ψηφοφορία «διευκολύνοντας τον Καραμανλή». Κάτι το οποίο, όπως επίσης έχουμε επισημάνει από καιρό, δεν μπορούσε να κάνει πριν από την τελική ψηφοφορία επειδή έτσι θα ήταν σαν να έλεγε στους συναδέλφους του «ξεσκίστε με». Για; Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ η γνώμη μας είναι ότι ήταν κι αυτό όσο πιο ήπιο γίνεται επειδή ούτε εκεί θέλουν να διακινδυνεύσουν πρόωρες εκλογές. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.


Επισημαίνουμε επίσης δημοσίευμα του βρετανικού Economist το οποίο προβλέπει ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο ταυτόχρονα με την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε αυτή την περίπτωση, το περιοδικό δεν θεωρεί πιθανή την εξασφάλιση αυτοδυναμίας από το ΠΑΣΟΚ γεγονός που αυξάνει κατά το ίδιο τις πιθανότητες για σύσταση κυβέρνησης συνασπισμού τουλάχιστον από δύο πολιτικά κόμματα.


Σε οικονομικό επίπεδο, ο Economist επισημαίνει ότι παρότι ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα δεν έχει προς το παρόν πληγεί σοβαρά από τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση, εξακολουθεί να στηρίζεται από το κράτος και είναι πιθανό να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, δεδομένης της αυξημένης έκθεσης των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: