Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

" Η ομορφιά είναι ανώτερη από την ευφυία "


«Η ομορφιά είναι ανώτερη από την ευφυΐα, γιατί την ομορφιά δεν χρειάζεται να την εξηγήσουμε» είχε πει ο Oscar Wilde.
Αυτό μάλλον αποτελεί ευτύχημα και για την μις Υφήλιος Dayana Mendoza γιατί φαίνεται ότι ενώ διαθέτει πολλή από την πρώτη αρετή, υστερεί στη δεύτερη.
Η μις Υφήλιος από τη Βενεζουέλα είχε επισκεφθεί πρόσφατα μαζί με τη μις ΗΠΑ τη στρατιωτική βάση του Γκουαντανάμο, όπου «εχθρικοί μαχητές» - νομικός όρος που κατήργησε ο Μπαράκ Ομπάμα- κρατούνταν εκεί χωρίς δικαιώματα που θεωρούνται αυτονόητα βάσει του διεθνούς δικαίου και όπου έχουν γίνει αναφορές για βασανιστήρια.
Η Μεντόζα έγραψε στο Miss Universe blog τις εμπειρίες της από την εκδρομή αυτή, η οποία όπως είπε ήταν «πολύ διασκεδαστική». «Δεν ήθελα να φύγω γιατί ήταν τόσο ήρεμα και τόσο όμορφα» γράφει χαρακτηριστικά στο blog, όπου μιλά για μία «φανταστική εμπειρία».
«Κάναμε παρέα με τους άνδρες της Ακτοφυλακής και μας έδειξαν το σκάφος μέσα και έξω, πώς δουλεύουν, τι κάνουν και μας έκαναν το γύρο της ακτής και ήταν τόοοοσο διασκεδαστικά» αναφέρει. «Είδαμε τα σκυλιά του στρατού και μας έκαναν επίδειξη των ικανοτήτων. Όλοι οι στρατιωτικοί μας φέρθηκαν εκπληκτικά» συνεχίζει ακάθεκτη. «Επισκεφθήκαμε και τα κέντρα κράτησης και είδαμε τις φυλακές, όπου κάνουν μπάνιο και διασκεδάζουν με ταινίες, τέχνη και βιβλία. Ήταν όλα πολύ ενδιαφέροντα» καταλήγει.
Σημειώνεται ότι στο Γκουαντανάμο, στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας που είχε κηρύξει ο Τζ. Μπούς κρατούνται άνθρωποι που έχουν απαχθεί από τα τέσσερα σημεία της Γης, αγνοούνται από τις οικογένειές τους, στερούνται βασικών δικαιωμάτων όπως επαφή με δικηγόρους, με αόριστο το πότε θα δικαστούν, ενώ υπάρχουν και αναφορές για βασανιστήρια. Εκείνοι δεν περνούν καθόλου «διασκεδαστικά» όπως η Νταιάνα, καθώς στη βάση έχουν σημειωθεί 41 απόπειρες αυτοκτονίας και 3 αυτοκτονίες κρατουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: