Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Ο κόσμος έχει μπεί σε ένα κλίμα απαξίωσης της πολιτικής, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Διαδικτυακή συνέντευξη παραχώρησε η Υπουργός Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μεταδόθηκε την Πέμπτη (30/4) ζωντανα από το blogchannel.gr.


Η υπουργός Εξωτερικών κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που υπέβαλαν μέλη του ιστότοπου "Twitter" και αφορούσαν τόσο σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας όσο και προσωπικά.

"Ήμουν κατά του νόμου περί ευθύνης Υπουργών" τόνισε η υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τα σκάνδαλα στα οποία φέρεται να εμπλέκονται Υπουργοί της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως ο κάθε βουλευτής θα πρέπει να παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ακριβώς όπως κάθε πολίτης.


"Ο κόσμος έχει μπει σε ένα κλίμα απαξίωσης της πολιτικής" διαπιστώνει η κυρία Μπακογιάννη, "αλλά αυτό είναι μια λάθος προσέγγιση" συμπληρώνει αμέσως μετά, αφού δεν μπορεί και οι 300 βουλευτές να έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς.


Στο θέμα των ευρωεκλογών, η κυρία Μπακογιάννη είπε πως η εκλογική διαδικασία είναι πολύ σημαντική γιατί όσοι εκλεγούν θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες.


Η εκτίμηση της πάντως ήταν ότι οι ευρωεκλογές θα στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα σε ότι αφορούν θέματα εσωτερικού ενδιαφέροντος. "Τα αποτελέσματα θα καταγράψουν τη βούληση και τα συναισθήματα της κοινωνίας για την Ελλάδα", συμπληρώνει η υπουργός.


Αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε κάποια θέματα άφησε η κ. Μπακογιάννη, η οποία παραδέχτηκε τα λάθη της κυβέρνησης. "Αργοπορήσαμε να λάβουμε αποφάσεις για ορισμένα θέματα" υπογράμμισε με νόημα η υπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: