Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία της Ε.Ε.





ΤH δέσμευσή τους για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας επιβεβαίωσαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας, οι πρόεδροι των εθνικών τραπεζικών ενώσεων - μελών, περιλαμβανομένης της Ελληνικής Eνωσης Τραπεζών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναγνωρίστηκε ότι οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί μέχρι στιγμής από τις εθνικές κυβερνήσεις ήταν πάρα πολύ σημαντικές για την αποτροπή του κινδύνου μιας συστημικής χρηματοπιστωτικής κρίσης, ωστόσο θα πρέπει να περιοριστούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τυχόν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού μεταξύ των κρατών-μελών και των πιστωτικών ιδρυμάτων.


Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΟ διατύπωσαν το αίτημα για επιστροφή, το συντομότερο δυνατόν, σε μια ελεύθερη αγορά χωρίς άμεση ή έμμεση κρατική παρέμβαση.


Σε ό,τι αφορά την τραπεζική εποπτεία, η ΕΤΟ επανέλαβε τη στήριξή της στις προτάσεις της Ομάδας de Larosière, καθώς επίσης και στις προτάσεις που ακολούθησαν σχετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το G-20.


Η ΕΤΟ εξέφρασε επίσης τη στήριξή της στις δεσμεύσεις του G-20 για την ενίσχυση της θεσμικής διακυβέρνησης της παγκόσμιας οικονομίας, ιδίως μέσω της αναμόρφωσης του ρυθμιστικού και του εποπτικού πλαισίου.


Πηγή: Express.gr 30/04/09-07:24

Δεν υπάρχουν σχόλια: