Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Οικονομική κρίση και Εκκλησία...

Ο Σεβασμιότατος ακούει;

Τις προηγούμενες ημέρες πληροφορηθήκαμε την συνάντηση τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κο Ιερώνυμο. Πληροφορηθήκαμε ότι συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση, η κρίση που συγκλονίζει την παγκόσμια οικονομία, και δεν ανεφέρθηκε όμως πουθενά ότι ετέθη το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, καθώς και η συνεισφορά της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο λόγος του απεκρύβη ήταν η αρνητική στάση του Σεβασμιοτάτου, καθόσον η μέχρι τώρα πορεία του έχει δείξει κατανόηση, σύνεση και πραότητα.

Δεν είμαι σε θέση όμως να γνωρίζω την θέση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στο θέμα, και δεν μπορώ να προδικάσω το παραμικρό. Ίσως τις προσεχείς ημέρες υπάρξουν εξελίξεις. Ίδωμεν...

Εκείνο όμως που με βεβαιότητα μπορώ να εκφράσω, είναι το ότι οι πλέον ανέγγιχτοι από την κρίση, θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι κληρικοί.

Εύλογο πιστεύω επομένως το αίτημα να επωμιστούν ένα μέρος οι έχοντες και οι κατέχοντες .

Τρομερή αίσθηση όμως έχει δημιουργήσει η χειρονομία του απλού παππά και μάλιστα συνταξιούχου από την Ηλεία, να καταθέσει ο ίδιος στην τοπική ΔΟΥ 70.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σεβασμιότατε, κατά την άποψή μου είναι μια χρυσή ευκαιρία η εκκλησία να ανακτήσει την αρμόζουσα θέση της. Είναι ευκαιρία να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο.

Το κοινωνικό της πρόσωπο.

Αυτό που πιθανόν και να μη προβάλλεται όσο έπρεπε. Είναι ευκαιρία να σταματήσουν οι μουρμούρες για κάποιες λανθασμένες αποφάσεις (Παντελεήμων), και να αποκατασταθεί στο υψηλότερο σημείο. Να σταματήσουν εν τη γενέσει τους ενέργειες σαν αυτές που πρόσφατα είδαμε, γκαζάκια και αυτοσχέδιοι μηχανισμοί σε ναούς από κάποιους περίεργους.

Να δείξει έμπρακτα ότι διαφέρει από την καθολική .

Γι αυτό θα πρέπει άμεσα να κάνετε το μεγάλο βήμα.

Σεβασμιότατε.! Μοιραία έχουν αρχίσει οι συγκρίσεις με τον Μακαριστό Χριστόδουλο, και φοβάμαι ότι η επικρατούσα άποψη σας αδικεί...

Α.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: