Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Αν η Δικαιοσύνη δεν δειλιάσει και αν η κυβέρνηση τολμήσει.

Και τώρα, αγαπητοί μου, έρχεται η ώρα της Siemens έγραφε προχθές ο Μ. Κοττάκης. Της υπόθεσης που αποτελεί τον ορισμό της πολιτικής διαφθοράς.

Το σκάνδαλο αυτό δεν ομοιάζει σε τίποτε με τα άλλα: Η έρευνα της Δικαιοσύνης δεν περιορίζεται στην αγορά σπιτιών (Παυλίδης) αλλά στη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων.

Το αποδεικτικό υλικό δεν αφορά σε εκτάσεις ακτημόνων ή σε λίμνες που διεκδίκησαν «λαίμαργοι» παπάδες (Βιστωνίδα, Βατοπαίδι) αλλά πόσες μίζες «παντελόνιασαν» υπουργοί για να υπογράψουν προμήθειες – μαμούθ στον ΟΤΕ.

Το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται απλώς στο λάδωμα ορισμένων επίορκων της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να κάνουν τα στραβά μάτια στο καρτέλ γάλακτος ή σε μερικούς ανίδεους χρηματιστές περί ομολόγων ,αλλά σε αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) επί πρωθυπουργίας Σημίτη.

Κοντολογίς: Η υπόθεση αυτή αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας που ζήσαμε την περίοδο 1996-2004.
Από την έκβασή της θα μάθουμε ποιος αληθινά κυβερνούσε τη χώρα μας την εποχή εκείνη (η κυβέρνηση ή οι πολυεθνικές) και θα καταλάβουμε ενδεχομένως πόσα χρήματα «σπρώχθηκαν» κάτω από το τραπέζι για να χάσει ο Καραμανλής τις εκλογές του 2000.


Επομένως: Αν η Δικαιοσύνη δεν δειλιάσει και αν η κυβέρνηση τολμήσει μέσα από τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών, θα ξαναγραφεί από την αρχή η πολιτική ιστορία της χώρας.
Και θα έχει τότε ενδιαφέρον να μάθουμε τι έκανε εκείνη την εποχή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πώς ανεχόταν όσα γίνονταν στο παρασκήνιο.


Η ευκαιρία του κυρίου Παπανδρέου είναι τώρα: Αν πράγματι αποδοκιμάζει το μοντέλο διακυβέρνησης ΠαΣοΚ όπου ξένες πολυεθνικές και οι ντόπιοι υπεργολάβοι τους παρενέβαιναν στο πολιτικό παιχνίδι, για να το «στήσουν» στα μέτρα τους, με αντάλλαγμα χαριστικές αναθέσεις, έχει την ευκαιρία να το δείξει.

Τα περί «βρόμικου παιχνιδιού», που λένε οι συνεργάτες του, πλεονάζουν, όταν μάλιστα προέρχονται από μία παράταξη που στο Βατοπαίδι «έστησε» ψευδομάρτυρες για να πλήξουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας.


Συμπληρωματικά να αναφέρω ότι σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, ο ανακριτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και η σύμβαση της αγοράς του C4Ι, , ήταν ζημιογόνος για το Ελληνικό Δημόσιο και ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της απάτης με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου- η αρχική δίωξη αφορούσε τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες- και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι έτοιμος αμέσως μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης να προχωρήσει στην προσωποποίησή της.


Υπενθυμίζω απλά , ότι ο κ. Τρεπεκλής , αντιπρόσωπος τότε της SAIC στην χώρα μας είναι προσωπικός φίλος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γ.Παπανδρέου και κατά δήλωση του επισκεπτόμενος αρκετές φορές το 2004 το προεκλογικό στρατηγείο του προέδρου του ΠαΣοΚ, στη Μαυρομιχάλη.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Παπακωνσταντίνου όταν είχε ερωτηθεί στην αρχή σχετικά με αυτή την υπόθεση , τον αποκαλούσε «τέως συνεργάτη του κ. Παπανδρέου»!

Αν η Δικαιοσύνη δεν δειλιάσει και αν η κυβέρνηση τολμήσει θα ξεκαθαρίσουμε .... , που , πως , σε τι υπήρξε ο κ. Τρεπεκλής ...«τέως συνεργάτης του κ. Παπανδρέου»!

«etipos»

Δεν υπάρχουν σχόλια: