Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Προσοχή στην Μέρκελ και τις εκρήξεις της


Γράφει ο Βασίλειος Κόκκινος,
πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Oρισμένες ελευθερίες επιλογών είναι φυσικές και αυτονόητες, τόσο για τα άτομα όσο και για τα κράτη. Πρέπει δε να είναι σεβαστές στις κοινωνίες προσώπων και εθνών, αν οι τελευταίες είναι πολιτισμένες. Οπως δεν είναι δυνατό να υποχρεωθεί ένα άτομο να θεωρεί ως φίλους του εκείνους που τον εχθρεύονται, ομοίως και ένα κράτος δεν είναι δυνατό να θεωρεί σύμμαχο ένα άλλο που επιβουλεύεται ανοικτά την εδαφική του ακεραιότητα.
Οσοι προσπαθούν να επιβάλουν στην Ελλάδα, ως σύμμαχο, ένα όμορο κράτος που θεωρεί έδαφός του σχεδόν το ήμισυ της χώρας μας, ευρίσκονται σε κραυγαλέο παραλογισμό. Μέχρι του σημείου να εγείρονται εξ αυτού αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Αριστοτέλης έπεισε την ανθρωπότητα περί της ορθότητος της «λογικής» τους.
Υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που προτάσσουν της λογικής τα «συμφέροντά» τους, για την εξυπηρέτηση των οποίων δεν διστάζουν να καταφύγουν και στο «δίκαιο του ισχυροτέρου». Είναι αυτοί που κατ΄ εφαρμογήν του προβαίνουν σε εδαφι κές προσαρτήσεις κρατών ή στα ιστορικά «ανσλούς»!
Οι καταχραστές της δυνάμεως και εφαρμοστές της βίας θεωρούνται στην ιστορία δολοφόνοι ηθικών αξιών και δολιοφθορείς του πολιτισμού.
Επομένως ατύχησε η κ. Μέρκελ όταν υπεστήριξε προσφάτως και αιφνιδίως πως η Ελλάδα υποχρεούται να δεχθεί, άνευ όρων, ως σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ το κρατίδιο των ψευδομακεδόνων των Σκοπίων.

Παρά το ότι αυτό διδάσκει τους νέους του, σε όλα τα εκπαιδευτήρια, πως είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι τα εδάφη της ελληνικής Μακεδονίας, έως την Ηπειρο, τη Θεσσαλία και τον Εβρο, ανήκουν στο κρατίδιό τους, στους επισήμους χάρτες του οποίου και τα εμφανίζει ως δικά του.
Δεν έλειψαν ποτέ στην ιστορία οι αριβίστες που έχουν το συμφέρον ως θρησκεία τους στις σχέσεις ατόμων και λαών.
Σε αυτούς πρέπει να υπομνησθούν τα λόγια του αειμνήστου Γεωργίου Παπανδρέου, ως αυτοκλήτου συνηγόρου υπερασπίσεως του Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, κατηγορουμένου στη γνωστή ως «δίκη της δημοκρατίας», που έγινε στο Κακουργιοδικείο Λαμίας στις 20 Ιουνίου 1922.
Οταν ο εισαγγελέας της έδρας Γερακάρης είπε ότι τη ζωή κυβερνά το συμφέρον, ο «Γέρος της Δημοκρατίας» απήντησε:
«Βεβαίως στη ζωή επικρατεί το συμφέρον, όχι όμως μόνο αυτό, επικρατούν παραλλήλως και οι ιδέες, χωρίς τις οποίες η ζωή δεν θα ήταν βιώσιμη».
Η περίεργη δήλωση της κ. Μέρκελ υπέρ των Σκοπιανών αποδίδεται ευλόγως από πολλούς στη δυσαρέσκειά της διότι η Ελλάδα δεν παρέλαβε από τη Γερμανία τα πλημμελώς ναυπηγηθέντα υποβρύχια τύπου «Παπανικολή», που γέρνουν προς μία κατεύθυνση, ούτε προμηθεύτηκε από τη χώρα της μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης συγχρόνου τεχνολογίας.
Ωστόσο, είτε αυτά είναι τα αίτια των φιλοσκοπιανών δηλώσεων της γερμανίδας πρωθυπουργού, είτε οφείλονται σε πρόθεσή της να ικανοποιήσει την Ουάσιγκτον σε ένα θέμα στο οποίο η Γερμανία δεν βλάπτεται, δημιουργείται η υπόνοια ότι οι δηλώσεις αυτές ενδεχομένως να μην είναι τυχαίες, αλλά να αποτελούν προανάκρουσμα ευρυτέρου σχεδίου.
Κατά συνέπεια ο κ. Καραμανλής οφείλει να είναι προετοιμασμένος στη νέα Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα ακολουθήσει εκείνη των ηγετών του G20, και όταν καταρτισθεί η ημερήσια διάταξη της επομένης Συνόδου, μήπως αντιμετωπίσει ενδεχόμενη πίεση, όχι μόνο της κ. Μέρκελ, αλλά και άλλων ευρωπαίων ηγετών, υποκινουμένων από τους Αμερικανούς, για να δεχθεί την πρόσκληση των Σκοπίων για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ.
Στην περίπτωση αυτή πρέπει να αντιτάξει σθεναρώς ότι δεν είναι δυνατό η Ελλάδα να δεχθεί σύμμαχό της μία χώρα που σφετερίζεται την ιστορία της για να διεκδικεί το ήμισυ του εδάφους της, επισήμως και με όλους τους τρόπους.
Μέχρι του σημείου να ισχυρίζεται - κατά την κυβερνητική εφημερίδα «Νova Μacedonia» - ότι το DΝΑ των Σλάβων Σκοπιανών έχει κατά 30% γονίδια εκείνου των αρχαίων Μακεδόνων, ωσάν να είναι δυνατό το δήθεν ινστιτούτο βιολογίας, που επικαλείται, να έχει αποθηκευμένο το DΝΑ των αρχαίων Μακεδόνων!
Οταν οι Αμερικανοί τους υποστηρίζουν σε όλα, δεν διστάζουν να καταφύγουν και σε προδήλως πλαστά βιολογικά πορίσματα.
Ο Πρωθυπουργός στην ανωτέρω περίπτωση οφείλει να ασκήσει τελικώς και ανυποχωρήτως το δικαίωμα της αρνησικυρίας κατά της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αν οι Ευρωπαίοι φθάσουν στο σημείο να υπαναχωρήσουν της αρχικής τους θέσεως για να ικανοποιήσουν τους Αμερικανούς.
to vima

Δεν υπάρχουν σχόλια: