Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Πύλη Οικονομικής Διπλωματίας AGORA


Τι προσφέρει η διαδικτυακή πύλη AGORA (http://agora.mfa.gr/) στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα
Επιδιώκοντας την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας έχει δημιουργήσει τη διαδικτυακή πύλη «ΑΓΟΡΑ» (http://agora.mfa.gr/). Η πύλη αυτή, η οποία τροφοδοτείται καθημερινά από τα 60 Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Γραφεία ΟΕΥ) που λειτουργούν σε 49 χώρες σε όλο τον κόσμο, περιέχει οικονομικές, εμπορικές, επενδυτικές κ.λπ. πληροφορίες που μπορεί να φανούν χρήσιμες στους Έλληνες επιχειρηματίες, κατά την προσπάθειά τους να εξάγουν προϊόντα ή υπηρεσίες σε ξένες αγορές.

Πρωταρχικός στόχος της πύλης είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας μας, σχετικά με προσφορές – ζητήσεις επιχειρηματικής συνεργασίας, διαγωνισμούς – προμήθειες, επιχειρηματικές αποστολές και εκθέσεις, έρευνες αγοράς και μελέτες, οικονομικές και εμπορικές εξελίξεις, θεσμικό και επενδυτικό πλαίσιο, φορείς και υπηρεσίες των ξένων χωρών, τις εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις αλλά και γενικές πληροφορίες.

Επιπλέον, από την πύλη οι επιχειρηματίες έχουν αυτή τη στιγμή πρόσβαση σε στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται για προϊόντα και υπηρεσίες της χώρας μας, ενώ παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης και εύρεσης πληροφοριών ανάλογα με το προϊόν ή την υπηρεσία, αλλά και ανάλογα με τη χώρα ενδιαφέροντός τους.
Τέλος, μέσω της πύλης «ΑΓΟΡΑ» οι επισκέπτες μπορούν να εγγραφούν και να λαμβάνουν Newsletter (Υπηρεσία Προσωποποιημένης Ενημέρωσης) με ενημέρωση για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις τελευταίες εξελίξεις στις χώρες ενδιαφέροντός τους, με τη συχνότητα που ίδιοι επιλέγουν (καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία).

Για περισσότερες πληροφορίες επί των οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων δείτε τον κόμβο AGORA whttp://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/04/agora. html ww.agora.mfa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: