Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ήρθε η ώρα του Τσουκάτου και άλλων 28..!

Νέες φωτιές στην πολιτική σκηνή της χώρας βάζει η ανάκριση για την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Siemens.
O ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός τις επόμενες ημέρες κλείνει τον κύκλο της αποστολής κλήσεων σε ακόμη 18 πρόσωπα που εμπλέκονται στη σκανδαλώδη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, η οποία εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Μεταφορών επί ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη.
Οι μίζες έφτασαν τα 57 εκατομμύρια ευρώ και το κέρδος της Siemens τα 632 εκατομμύρια ευρώ.
Στη λίστα των κατηγορουμένων – σε δεύτερη φάση αφού προηγούνται στις 12 Μαΐου επτά άτομα – φιγουράρει και το όνομα του πάλαι ποτέ "στρατηγού του Σημίτη" Θ. Τσουκάτου.
Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι ένα εκατομμύριο μάρκα μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ εν όψει των ευρωεκλογών του 1999.
Ο κ. Τσουκάτος μέσω δικαστικών προσφυγών έχει εκφράσει τη βεβαιότητα ότι αποδείχτηκε πως το επίμαχο ποσόν "...προήλθε από τη μητρική εταιρία και ως εκ τούτου αποτελεί αναμφίβολα προϊόν νόμιμων δραστηριοτήτων..."
Δεν παρέλειψε, δε, να… καρφώσει το ΠΑΣΟΚ λέγοντας:
"...Ασφαλώς είναι γεγονός πως η πολιτική μου παράταξη με εξίσωσε ισοπεδωτικά με περιπτώσεις άλλων προσώπων, με τις οποίες όμως δεν υπάρχει καμία αναλογία, επιχειρώντας να αποστασιοποιηθεί για λόγους ευνόητους, ενώ πολλοί θα 'ταν στον πειρασμό – όλως υποκριτικά – να με χρησιμοποιήσουν στην πολιτική αντιπαράθεση..."
Πάντως ανάμεσα στους κατηγορουμένους θα συμπεριλαμβάνεται και ένα πρόσωπο που εμπλέκεται με ύποπτο λογαριασμό και φέρεται να έχει κοινή παράνομη δράση, τόσο στη σύμβαση 8002 όσο και στη συμφωνία της Rom Telecom που έγινε το 1998.

Στον καμβά του πολύκροτου σκανδάλου μπαίνει και το σκέλος της προμήθειας για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, έργο το οποίο ανατέθηκε στην υπεργολάβο της Siemens, SAIC, το 2003.
Μέσα στο Μάιο αποστέλλονται κλήσεις σε τουλάχιστον τέσσερα άτομα, τα οποία καλούνται να απολογηθούν για "απάτη" σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Δικαστικές πηγές βεβαιώνουν ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που θα κληθούν να απολογηθούν περιλαμβάνονται και κάποιοι που είχαν εξεταστεί ως μάρτυρες στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας και ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ ΕΛΛΗ
Ελεύθερος Τυπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: