Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Γιωργάκη ήξερες για τις ...ΜΗΖΕΝΣ 1998 - 2003...!

Όταν λέμε για ΖΗΜΕΝΣ, μιλάμε για καραμπινάτο ΠΑΣΟΚικό σκάνδαλο.Αφήστε τα κωλοκάναλα να ασχολούνται με ένα διαμέρισμα και μια λίμνη. Εδώ μιλάμε για μίζες με αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, μιλάμε για ένα σύστημα διακυβέρνησης. Αντιγράφω από την χθεσινή Ελευθεροτυπία:

"Χθες έξι από τους κατηγορούμενους, οι Μιχ. Χριστοφοράκος, Πρ. Μαυρίδης, Γ. Σκαρπέλης, Ηλ. Γεωργίου, Αλ. Αθανασιάδης και Εμμ. Σταυριανός, έλαβαν τα πολυσέλιδα κατηγορητήρια, με τα οποία τούς αποδίδονται τα κακουργήματα της ενεργητικής ή παθητικής δωροδοκίας κατά περίσταση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Οι κατηγορίες «δένονται» γύρω από την προγραμματική συμφωνία που συνήψε ο ΟΤΕ με τη Ζίμενς τον Δεκέμβριο του 1997, ενώ από το κατηγορητήριο διαπιστώνεται ότι η συμφωνία αυτή «έφαγε καπέλο» 57.404.918,79 ευρώ, καθώς σε αυτήν ενσωματώθηκαν οι μίζες. Καλύπτουν δε τη χρονική περίοδο 1998-2003, βάση των εντοπισμένων μέχρι στιγμής κινήσεων του «μαύρου χρήματος» της Ζίμενς.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει τελεσφορήσει σχεδόν κανένα αίτημα δικαστικής συνδρομής, με αποτέλεσμα κρίσιμοι λογαριασμοί εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων αλλά και ευρώ να παραμένουν αταυτοποίητοι. Από τα συνταχθέντα κατηγορητήρια προκύπτει ότι άγνωστοι παραμένουν οι αποδέκτες 20,7 εκατομμυρίων μάρκων και 1,02 εκατομμυρίου ευρώ, κάτι που αποδεικνύει πως με τα στοιχεία του Ιουλίου θα μπορούσαν να είχαν ήδη απαγγελθεί οι κατηγορίες σε όσους αποδεδειγμένα εμπλέκονται. Ωστόσο, από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη επελέγη στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία η αναζωπύρωση της υπόθεσης Ζίμενς με ανοιχτές τις υποθέσεις Παυλίδη, Βατοπεδίου, ομολόγων και «Γερμανού», που κλονίζουν το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Το... πολιτικό 2%

Επίσης, εντύπωση προκαλεί ότι ο ανακριτής σε κανένα σημείο του κατηγορητηρίου δεν αποτολμά να περιγράψει ως πολιτικό χρήμα την ειδική συμφωνία για τη διάθεση του 2% των ετήσιων πωλήσεων στον Μιχ. Χριστοφοράκο, παρά το ότι την περιγράφει παράλληλα με το 8% που ετιμολογείτο στις συμβάσεις και διενέμετο σε χαμηλότερες βαθμίδες στελεχών του ΟΤΕ ή διεκρατείτο ως κεφάλαιο ασφαλείας από θεματοφύλακες της εταιρείας, όπως ο Πρ. Μαυρίδης.

Εγκριτοι νομικοί με έκπληξη διαπίστωσαν ότι στο κατηγορητήριο, που αφορά επτά συνολικά πρόσωπα προς στιγμήν, γίνεται αναφορά για δράση τους από κοινού, με συγκατηγορούμενους, δηλαδή για πρόσωπα στα οποία δεν έχει απαγγελθεί ακόμα κατηγορία. Πρόκειται για τους Δημ. Παπούλια, τέως πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΤΕ, Γ. Χρυσολούρη και Γ. Ορφανό, μέλη του Δ.Σ., Χρ. Καζαντζή, τότε γενικό διευθυντή χρηματοοικονομικών (σ.σ. του οποίου ο κ. ανακριτής μπερδεύει τον τίτλο), Ευάγγ. Κυριαζή, Β. Κούτρη, Β. Τσακωνιάτη, Κων. Γκόγκα και Λάμπρο Παπαδημάτο, διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ. Ο τελευταίος είναι το καινούργιο πρόσωπο, κατηγορούμενος και αυτός κατά τον ανακριτή, αφού δεν είχε ούτε καν κληθεί ως ύποπτος. Μάλιστα, στο κατηγορητήριο, από τη σπουδή του, ο ανακριτής ονομάζει Λάμπρο τον Λεωνίδα Παπαδημάτο, τότε διευθυντή προμηθειών του ΟΤΕ.

«Εξαφανίζεται»

Αντίθετα, ο κληθείς ως ύποπτος Αθ. Γρεβενίτης «εξαφανίζεται» από το κατηγορητήριο, παρά το ότι από κοινού με τον Γ. Σκαρπέλη είναι εισηγητής των προγραμματικών συμφωνιών στο Δ.Σ. του ΟΤΕ και συνάμα μέλος της πενταμελούς επιτροπής που διαπραγματεύτηκε το τίμημα. Αν αυτή η παράλειψη δεν είναι εκ παραδρομής, τότε ο κ. Γρεβενίτης θα πρέπει να αναμένει τυπική κλήση."


Από εμένα, κανένα άλλο σχόλιο. Να δούμε τώρα πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Να δούμε τι θα δηλώσει ο Γιωργάκης, για τον τρόπο διακυβέρνησης στην οποία συμμετείχε, από υψηλή θέση κι όλας.

Μια-δυό επισημάνσεις μόνο:

-ο Γρεβενίτης, απασχολείται σήμερα στο "Εφεδρικό ΠΑΣΟΚ", δηλαδή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όπως άλλωστε πολλά "καλά παιδιά" του ΠΑΣΟΚ, όπως λέμε Λούβαρης, Μώραλης, Τσιρώνης, Σαλαλές, Χρυσικόπουλος (ο Γκαγκάτσης σε λίγο, υπομονή). Φυσικό είνι να έχει "εξαφανιστεί" το όνομά του από το κατηγορητήριο, σε μια χώρα όπου "Νόμος είναι, το δίκιο του Σωκράτη".

-Συμφωνώ και βλέπω με απορία τις διάφορες επιφυλάξεις του ανακριτή για το "πολιτικό χρήμα". Αν δεν έχουν κάποιο τα αρχίδια, ας μην αναλαμβάνουν έρευνες. Εκτός κι αν γι'αυτόν ακριβώς το λόγο το κάνουν...

-Σύμπτωση: το κατηγορητήριο συμπίπτει με τη συμπλήρωση 16 χρόνων από την ανάληψη του Ολυμπιακού από τον Ρόκο...Καιρός λοιπόν να εορταστεί η επέτειος αυτή, αλλάζοντας τις πρασσινοκόκκινες στολές τους, με την ριγέ!

Δεξί Εξτρέμ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι ΓΑΠικοί φοβούνται τόν Τρεπεκλή, οι Βενιζελικοί τον Τσουκάτο. Τά δύο συστήματα μέσα στό ΠΑΣΟΚ έτοιμα γιά δεύτερο γύρο.....
Οπως όλοι καταλαβαίνουμε η Siemens ήρθε τώρα γιά να θυμηθεί ο κόσμος ποιό είναι το ΠΑΣΟΚ.
Βέβαια όπως όλοι επίσης γνωρίζουμε το πασόκ δέν είναι ένα....
Αυτή τή στιγμή υπάρχουν δύο υποθέσεις στη δικαιοσύνη πού είναι δεμένες με διαπιστωμένα κακουργήματα...
Μιλάμε γιά πολλά λεφτά....
Η μία έχει κεντρικό πρόσωπο τον Τσουκάτο....
Καί η άλλη τον Τρεπεκλή...
Μιλάμε φυσικά γιά κεντρικά πρόσωπα απο πολιτικής απόψεως ......
Τό θέμα είναι βέβαια πού θα δοθεί το βάρος...
Αν κυριαρχήσει η πρώτη οι Βενιζελικοί έχουν πρόβλημα και οι ΓΑΠικοί κυριαρχούν...
Αν όμως κυριαρχήσει η δεύτερη τό σκηνικό μπλέκει πολύ...
Πάρα πολύ....
Αν πχ αρχίσουμε να ψάχνουμε όλοι μαζί τι ακριβώς έγινε με το C4I ποιοί επισκέφθηκαν ποιούς ποιοί βοήθησαν κλπ τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα γιά κάποιους...
Τό ποιά υπόθεση θα κυριαρχήσει είναι κάτι πού θα το αποφασίσουν οι νταβατζήδες....
Τσουκάτος ή Τρεπεκλής?
Ας δούμε τι γράφει σήμερα ο Πρετεντέρης...
"το ΠαΣοΚ δεν φωνάζει για να γλιτώσει το κοστούμι- το οποίο «κοστούμι»προφανώς δεν είναι ο Τσουκάτος,τον οποίο ουδείς θυμάται, αλλά οΤρεπεκλής,τον οποίο πολλοί γνωρίζουν... "http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=6&artId=254542&dt=16/04/2009
Ωχ......
ΠΑΣΟΚ: Ολα (??) στό φώς....
ΥΓ Αυτή η φράση τού Πρετεντέρη (Τρεπεκλής, τόν οποίο πολλοί γνωρίζουν) λογικά σήμερα θα προκάλεσε ρίγη στό ΓΑΠικό στρατόπεδο....


wolf