Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Club Bilderberg στην Αθήνα..!


Μπίλντερμπεργκ εν Αθήναις

Στις 14-16 Μαΐου οι πόρτες του Αστέρα Βουλιαγμένης θα είναι κλειστές για τους πάντες, εκτός των μελών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και των προσκεκλημένων της.
Βλέπετε το «πάρτι» είναι ...«πριβέ». Το «ριμέικ» της συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Αθήνα ελάχιστα θυμίζει εκείνη του 1993.
Οι συνθήκες και τα πρόσωπα έχουν αλλάξει. Όχι όμως και η «συνταγή».

Ορισμένες από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του πλανήτη θα «καταλάβουν» για τρεις ημέρες το συνεδριακό κέντρο του Αστέρα και -σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή- θα ανταλλάξουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις με φόντο τα νερά του Σαρωνικού.
Η ατζέντα είναι -και θα παραμείνει- κρυφή.
Ο «νόμος της σιωπής» είναι άλλωστε ο πρώτος όρος που αποδέχονται όσοι μυούνται στον κόσμο των Μπιλντερμπέργκερς. Η επικαιρότητα πάντως δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας.
Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι Μπιλντερμπέργκερς συνεδριάζουν επί τρεις ημέρες, οκτώ το πρωί με οκτώ το βράδυ, με ένα buffet – lunch break.
Σε κάθε θέμα, οι βασικοί ομιλητές έχουν μόλις πέντε λεπτά για να αναπτύξουν την άποψή τους και οι παρεμβάσεις των υπολοίπων δεν ξεπερνούν τα δύο λεπτά.
Οι συμμετέχοντες τρώνε σε ροτόντες των δέκα ατόμων, χωρίς καθορισμένη σύνθεση, ώστε να γνωρίζονται όσο το δυνατόν
περισσότεροι μεταξύ τους.

Μόνο το 2007, στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική κυβέρνηση έσπασε την παράδοση της «λιτότητας» και παρέθεσε πολυτελή
δεξίωση για τα μέλη της Λέσχης.

Οι πόρτες του ξενοδοχείου παραμένουν κλειστές για τους -μη προσκεκλημένους- δημοσιογράφους, πρακτικά από τις συνεδριάσεις δεν υπάρχουν και κανείς δεν επιτρέπεται να αποκαλύψει το
περιεχόμενο των συζητήσεων του τριημέρου.


Η πρώτη συνεδρίαση της «Λέσχης των Ισχυρών» πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 1954 στο ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ -από το οποίο πήρε και το όνομά της- στην ολλανδική πόλη Οστερμπικ.
Πρόσωπο – κλειδί για τη δημιουργία της Λέσχης θεωρείται ο Τζόζεφ Ρέτινγκερ. «Οπαδός» της ιδέας της οικονομικής και στρατιωτικής ένωσης της Ευρώπης και άνθρωπος με ισχυρές διασυνδέσεις, ο Ρέτινγκερ προώθησε το σχηματισμό μιας μυστικής συνδιάσκεψης, όπου οι συζητήσεις θα γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών. Ο πρίγκιπας Μπέρχαρντ της Ολλανδίας ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν. Και για 22 χρόνια, ως το 1976 που ενεπλάκη σε σκάνδαλο δωροδοκίας για προμήθεια στρατιωτικού υλικού (σκάνδαλο Lockheed), διετέλεσε πρόεδρος της Λέσχης.
Στην ιδρυτική ομάδα συμμετείχαν επίσης ο τότε επικεφαλής της CIA Γουόλτερ Σμιθ και σύμφωνα με όσα αναφέρει σε βιβλίο του ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γιορκ του Τορόντο, Στέφεν Γκιλ, η πρώτη διάσκεψη της Λέσχης χρηματοδοτήθηκε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Από Ελληνικής πλευράς στις συνεδριάσεις της Λέσχης έχουν πάρει μέρος κατά καιρούς διάφορα πρόσωπα του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου.
Την πρωτοκαθεδρία κατέχει από τον πολιτικό χώρο ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου και η βουλευτής του ΠαΣοΚ κα. Α. Διαμαντοπούλου.
Αμφότεροι «μετρούν» ήδη τέσσερις παρουσίες.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου το 1995 στη Ζυρίχη ως υπουργός Παιδείας, το 1998 στη Σκοτία ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, το 2000 στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής του ίδιου υπουργείου και το 2005 στο Μόναχο με τη σημερινή ιδιότητά του.
Η κυρία Διαμαντοπούλου κλήθηκε για πρώτη φορά το 2004 και έκτοτε δίνει συνεχώς το «παρών» στις συναντήσεις των Μπιλντερμπέργκερς, με ένα «διάλειμμα» το 2006.
Από την πλευρά του επιχειρηματικού χώρου ο πρόεδρος της 3ΕCoca Cola κ. Γ. Δαυίδ, που θεωρείται «εκπρόσωπος» της Λέσχης στην Ελλάδα και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της.
Για την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ έχουν γραφεί στον διεθνή τύπου πληθώρα δημοσιευμάτων.Θα σταθώ σε δύο από τα πιο μετριοπαθή.
Σ` αυτό του BBC :«Αν οι συμμετέχοντες πραγματικά συζητούν για τον καλό της ανθρωπότητας, γιατί δεν το δημοσιοποιούν;» ,και σ` αυτό των Financial Times:«Αν δεν αποτελεί κάποιου είδους συνωμοσία, η λέσχη Μπίλντερμπεργκ κάνει ότι μπορεί για να δώσει αυτή την εντύπωση».
ΥΓ. Προς αποκατάσταση και μετά υπόδειξη φίλου του blog , από ελληνικής πλευράς συμπληρώνεται και ο κ. Αλογοσκούφης με τέσσερα έτη συνεχούς παρουσίας(2005-2008)
«etipos» «BBC» «Financial Times»
politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: