Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Και Μετανάστες στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ;

Μετανάστες σκέφτεται να εισαγάγει στις τάξεις της η ΕΛ.ΑΣ.
Την πρόσληψη μεταναστών στις τάξεις της Αστυνομίας, κατά τα πρότυπα και άλλων χωρών, όπως των ΗΠΑ και της Βρετανίας, μελετά η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα εγκληματικότητας με δράστες ή στόχους αλλοδαπούς και οι αιτίες που τα προκαλούν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στόχος είναι να δημιουργηθεί ειδική ομάδα για την άντληση πληροφοριών αλλά και την επέμβαση σε περιοχές που θεωρούνται «άβατο».
Συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη επιβεβαιώνουν ότι το θέμα εξετάζεται σοβαρά, ενώ εισήγηση να ενταχθούν αλλοδαποί στο αστυνομικό προσωπικό της χώρας μας έχει καταθέσει παλαιότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κώστας Μπίτσιος.
Επίσης, σχετική εισήγηση έχουν κάνει, κατά πληροφορίες, και οι αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιαρντ που βρέθηκαν στην Αθήνα για να μεταφέρουν την εμπειρία τους.
Πάντως, επιφυλάξεις για το κατά πόσον μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο στη χώρα μας διατυπώνουν κύκλοι προσκείμενοι στον υπουργό Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για πρόβλημα αντισυνταγματικότητας.

Αναρτήθηκε από gianniotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: