Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Βουλευτικό - Υπουργικό άσυλο, Πανεπιστημιακό άσυλο. Ελλάδα η χώρα του χαβαλέ και της νόμιμης ανομίας...

Ολοι γνωρίζουμε ότι με βάση τό νόμο περί υπουργικής ευθύνης στήν ουσία μιλάμε για ένα θεσμοθετημένο άσυλο τών υπουργών....
Εξάλλου έτσι την γλίτωσαν κάποιοι , οι οποίοι πλέον δέν μπορούν να αγγιχτούν απο την δικαιοσύνη....
Τό ίδιο ακριβώς είναι και το Πανεπιστημιακό άσυλο....
Είναι τό ίδιο ακριβώς....
Να καταργήσουμε τό Πανεπιστημιακό άσυλο καί ταυτόχρονα τό υπουργικό άσυλο....
Η μάλλον πρώτα τό υπουργικό και μετά τό Πανεπιστημιακό....
Ετσι δέν είναι?
Οι νόμοι πρέπει να είναι δίκαιοι...
Να ανταποκρίνονται στο περί δικαίου αίσθημα...
Στήν Ελλάδα η ανομία είναι νόμιμη...
Είναι γενικευμένη...
Ξεκινάει απο ψηλά και διαχέεται χαμηλά...
Και όχι μόνο στό (εύκολο) επίπεδο τού Πανεπιστημιακού ασύλου....
Νά μιλήσουμε για τήν ανομία στό θέμα τής ακρίβειας?
Να μιλήσουμε γιά όλες τίς νόμιμες ανομίες ?
Αναρτήθηκε από wolf

5 σχόλια:

Stathis είπε...

Στή χώρα τού Καραγκιόζη ακόμα και η κουτσή Μαρία ξέρει ότι αυτοί πού τα σπάνε οργανώνονται και εφορμάνε μέσα απο τα Πανεπιστήμια....
Επίσης όλοι ξέρουν ότι στα Πανεπιστήμια καταφεύγουν και μετά το τέλος τής αποστολής τους...
Είναι τα Πανεπιστήμια η έδρα τους στήν οποία δέν ισχύουν οι νόμοι τού Ελληνικού κράτους ...
Αυτά βέβαια είναι γνωστά....
Τά Αριστερά κόμματα υποστηρίζουν και καλύπτουν το άσυλο....
Οχι τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα...
Τά επίσημα κόμματα τού Κοινοβουλίου....
Εννοείται ότι οι ίδιοι κατηγορούν μετά τήν κυβέρνηση ότι δέν κάνει κάτι....
Ολα καλά....

Stathis είπε...

Συζητείται και το άσυλο μετά τις νέες επιθέσεις

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

Και το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου συζητά η κυβέρνηση, μετά τις πρόσφατες καταστροφές από κουκουλοφόρους, στο Κολωνάκι και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί, σε κατοίκους και επιχειρηματίες.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Δημόσιας Τάξης κ.Χρ. Μαρκογιαννάκης, μετέβη, χθες, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθεί, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, για τις ζημιές που υπέστησαν τα καταστήματα της περιοχής και να τα ενημερώσει, από την πλευρά του, για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει το υπουργείο σχετικά με την προστασία των εμπορικών επιχειρήσεων του κέντρου.

Έκανε, λοιπόν, γνωστό πως επιδιώκεται διακομματική συνεννόηση και συναίνεση, ούτως ώστε να υπάρξει ρύθμιση, «η οποία, με τρόπο διαφορετικό, θα θέτει τις προϋποθέσεις του ασύλου».

Το συγκεκριμένο ζήτημα έθεσε στον κ. Μαρκογιαννάκη ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας, παράλληλα, την απαίτηση του επιχειρηματικού κόσμου για ουσιαστική αστυνόμευση του κέντρου της Πρωτεύουσας, ενώ, επανέφερε και παλαιότερη πρότασή του για αλλαγή των «προδιαγραφών», όσον αφορά τις διαδηλώσεις.

Σήμερα, αναμένεται να γίνει γνωστό το συνολικό κόστος των ζημιών που υπέστησαν 67 επιχειρήσεις, -βάσει πρώτης καταγραφής-, μερικές από τις οποίες για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγους, μόνο, μήνες. Ο κ. Μίχαλος ζήτησε από την κυβέρνηση την αποζημίωσή τους.

Πρότεινε, μάλιστα, οι αποζημιώσεις να δοθούν με το μηχανισμό που εφαρμόστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ιδίως για τις επιχειρήσεις που πλήττονται για δεύτερη φορά και για τις οποίες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τίθεται, πλέον, ζήτημα επιβίωσης».

«Το αίσθημα δημόσιας ασφάλειας, -υπογράμμισε-, έχει χαθεί, πρέπει κάποτε να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ιστορία και να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία να αφήσει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, όπως πρέπει».

Κατά την προσέλευσή του στο ΕΒΕΑ, ο κ. Μαρκογιαννάκης παραδέχθηκε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα μορφή σκληρής εγκληματικής βίας. «Δουλεύουμε σκληρά, πρόσθεσε, προκειμένου να αναπροσαρμόσουμε τιε δράσεις μας έτσι που το ταχύτερο δυνατόν να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την καινούργια μορφή βίας.

Θέλω να τονίσω για άλλη μία φορά ότι δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια σε εκείνους οι οποίοι καταφέρονται κατά της ζωής, της περιουσίας και, εν τέλει, της ίδιας της δημοκρατίας στον τόπο μας». «Προς την κατεύθυνση αυτή, κατέληξε ο υπουργός αναπληρωτής, πιστεύω ότι όλοι οι δημοκράτες πολίτες του τόπου θα συνταχθούν».

Stathis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Stathis είπε...

Ζήτημα άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου εγείρει το ΕΒΕΑ
http://www.tvxs.gr/v7491

Παρευρισκόμενος με δική του πρωτοβουλία στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, απαντώντας σε σχετικό αίτημα του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κώστα Μίχαλου, δήλωσε ότι το ζήτημα άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου, για το οποίο έγινε λόγος, δεν είναι δικής του αρμοδιότητας και πως απαιτείται διακομματική συνεργασία.

Επίσης, σε άλλο αίτημα του κ. Μίχαλου, που αφορούσε στην επιβολή περιορισμών των πορειών και συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε ότι με το θέμα ήδη ασχολείται το υπουργείο.

Αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης ήταν οι φθορές των καταστημάτων κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Προηγουμένως, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλή Κοροβέση, με αντικείμενο τη δημόσια ασφάλεια, είχε δηλώσει ότι «η εκπαίδευση, η μετεκπαίδευση και η επιμόρφωση των αστυνομικών είναι συνεχής και συστηματική, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό» και πως «για το τρέχον έτος έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν περίπου 27.000 αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί και συνοριακοί φύλακες» σε προγράμματα αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής και σκοποβολής.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ να λογοδοτήσουν με τους νόμους. Ο νόμος περί "μη ευθύνης υπουργών", καθώς και το "βουλευτικό άσυλο", μπορούν να προσπεραστούν με αγωγές από ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ!

Αν είσαι Έλληνας του εξωτερικού (π.χ. Γερμανία/Αυστραλία) θα μπορούσες να μηνύσεις τον κάθε πολιτικό εγκληματία άνετα, και θα έπρεπε να λογοδοτήσει όταν πιαστεί σε αυτήν τη χώρα...