Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Θα πολεμάμε για λίγο νερό


Μέχρι το 2030 ο μισός πληθυσμός θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με το νερό, εκτιμά ο ΟΗΕ
"Ισχυρό καύσιμο που κινεί πολέμους και συγκρούσεις" χαρακτήρισε τη λειψυδρία ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν από την Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Φόρουμ για το νερό.
Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, ο μισός πληθυσμός της Γης θα αντιμετωπίσει προβλήματα λειψυδρίας έως το 2030 εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού, της αλλαγής του τρόπου ζωής, των κλιματικών αλλαγών, των διατροφικών συνηθειών και της αύξησης της παραγωγής των βιοκαυσίμων.Επιπλέον, ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται ότι θα ανέλθει στα 9,1 δισ. έως το 2050, από 6,5 δισ. που είναι σήμερα.
Αντιθέτως, τα υδατικά αποθέματα θα λιγοστεύουν, καθώς η ζήτηση του νερού θα αυξάνεται κατά 64 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.
Πόλεμος για λίγο νερό
Νωρίτερα, ομάδα περίπου 300 διαδηλωτών που προσπαθούσαν να πλησιάσουν το κτίριο στο οποίο πραγματοποιείται το 5ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό, διαλύθηκαν βιαίως από την αστυνομία.
Όπως μετέδωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ειδική ομάδα της τουρκικής αστυνομίας έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών προκειμένου να τους εμποδίσει να μπουν στο κτίριο, ενώ συνελήφθησαν τουλάχιστον 15 διαδηλωτές.
ΣΚΑΪ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: