Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Αστάθμητος παράγων και Εκλογές

Οι εκλογές κρίνονται από πραγματική πολιτική και όχι από ψέματα!
"Αστάθμητος παράγων":άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου στον "Ε.Τ
"Είναι προφανές ότι οι προσωπικές συζητήσεις του πρωθυπουργού με έναν κύκλο δημοσιογράφων ήταν μέρος πολιτικού σχεδίου.
Η επιδίωξη ήταν θεμιτή στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που αποσκοπεί να αναδιαμορφώσει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού. Ομως κάτι στράβωσε -συμβαίνει συχνά τελευταία- και η υπεροπλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πεδίο των «μίντια» δημιούργησε την εντύπωση ότι απλώς προστέθηκε ακόμη ένας βαθμός δυσκολίας για την κυβερνητική παράταξη. Μπορεί.


Αλλά είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι εκλογικές αναμετρήσεις κρίνονται από τις δηλώσεις των πολιτικών, τις διαρροές και τις πρόσκαιρες εντυπώσεις.
Οταν φτάνουν στην κάλπη οι πολίτες αποφασίζουν με κριτήριο την πραγματική ζωή τους.
Δηλαδή, κερδίζει όποιος κινείται με όρους πραγματικής πολιτικής.
Αρα ο Καραμανλής θα κριθεί στις εκλογές με βάση τα αληθή δεδομένα της στιγμής που θα γίνουν οι εκλογές. Κι ένα από αυτά τα δεδομένα θα διαμορφωθεί στις ευρωεκλογές.
Από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί ποιος θα έχει πρόβλημα.
Όσοι σπεύδουν να προεξοφλήσουν αποτελέσματα με βάση τα χαρακτηριστικά της τρέχουσας συγκυρίας ας ανατρέξουν στο βιβλίο του Αυστριακού συγγραφέα Ερικ Ντούρσμιντ «Αστάθμητος παράγων στην Ιστορία» - εκδόσεις Ενάλιος.
Περιγράφει τα ιστορικά γεγονότα που κρίθηκαν την τελευταία στιγμή από «λάθη , ανοησίες και τυχαία περιστατικά» των αντιπάλων.
Οπως έγραψαν ο κριτικοί για το βιβλίο: «Για την έκβαση μιας μάχης ή μιας πολιτικής σύγκρουσης, παίζει πάντα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο ο αστάθμητος παράγων».

το έστειλε ο exastal

Δεν υπάρχουν σχόλια: