Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Ο Καρατζαφέρης εντός πλαισίου...Καραμανλή !

By Factorx March 5, 2009, Antinews

«Από ένα μεγάλο άλμα στο κενό, προτιμώ ένα σταθερό βήμα στη λογική και η λογική υπαγορεύει να βρούμε κοινούς τρόπους να βγούμε από την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.
Ο πρωθυπουργός εξήγησε ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από όλους τους αρχηγούς «συναίνεση σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο θέσεων» και πρόσθεσε:«Αν το μελετήσει κανείς αυτό το πλαίσιο νομίζω ότι πολύ δύσκολα μπορεί να κινηθεί έξω από αυτό».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών λέγοντας: «Όταν έχουμε μία δεσπόζουσα οικονομική κρίση και μία υποβόσκουσα κοινωνική κρίση, δεν νομίζω ότι το πιο βατό για να εξέλθουμε από την κρίση είναι να δημιουργήσουμε πολιτικό ζήτημα».
Ανάγνωση πρώτη: Ο κ. Καρατζαφέρης δεν θέλει πρόωρες, επειδή δεν ξέρει τι θα απογίνει ο ΛΑΟΣ με το κλίμα πόλωσης που αναπόφευκτα θα επικρατήσει μεταξύ των δυο δεινοσαύρων.
Ανάγνωση δεύτερη: Ο κ. Καρατζαφέρης δεν μπορεί να κινηθεί έξω από το …μαντρί και κατόπιν τούτου σε λίγο μπορεί να έχουμε και την «μεγάλη κεντροδεξιά».

emprosdrama.blogspot.com από Antinews

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Δηλώσεις Γ. Καρατζαφέρη:

«Ναι» στη συναίνεση που προτείνει ο πρωθυπουργός είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης μετά την συνάντησή του με τον Κ.Καραμανλή. Αν μελετήσει κανείς το πλαίσιο της συναίνεσης νομίζω ότι πολύ δύσκολα μπορεί να κινηθεί έξω από αυτό, δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ο κ.Καρατζαφέρης μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό δήλωσε πως «από ένα μεγάλο άλμα στο κενό», προτιμά «ένα σταθερό βήμα στη λογική».


Και η λογική, είπε, υπαγορεύει να βρούμε κοινούς τρόπους να βγούμε από την κρίση.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «είναι εμφανές πως ο πρωθυπουργός ομολογεί ότι χρειάζεται δυνάμεις, προτάσεις, σκέψεις και ιδέες».


Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμη πως ανεξάρτητα από το ποιος είναι πρωθυπουργός ο ίδιος ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει τις δικές του προτάσεις.


«Κατέθεσα στον πρωθυπουργό ένα υπόμνημα σκέψεων, ιδεών και προτάσεων πέρα από αυτές που κατέθεσα στη Βουλή», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.


Σχετικά με το αν χρειάζονται εκλογές, ο κ. Καρατζαφέρης είπες πως «όταν έχουμε μια δεσπόζουσα οικονομική κρίση και μια υποβόσκουσα κοινωνική κρίση, δεν νομίζω ότι το πιο βατό για να βγούμε από την κρίση είναι να δημιουργήσουμε πολιτικό ζήτημα».


Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους αρχηγούς «σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, συναίνεση. Ένα πλαίσιο θέσεων».


«Αν το μελετήσει κανείς αυτό το πλαίσιο νομίζω ότι πολύ δύσκολα μπορεί να κινηθεί έξω από αυτό», κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ