Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Η αποτυχία του "σκιώδους Πρωθυπουργού", Θυμίζει την περίοδο του στο Υπουργείο Εξωτερικών !

η παταγώδης αποτυχία του ταξιδιού Παπανδρέου στας Βρυξέλλας!
.
Στα «Νέα», η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά (πρώτη φορά την ακούω) σε άρθρο με τίτλο «Σκιώδης» πρωθυπουργός» προσπαθεί να αποδώσει στον πρόεδρο Γιώργο χαρακτηριστικά (που δεν έχει) πρωθυπουργού, ενώ τον «κακομοίρη» τον Καραμανλή τον παρουσιάζει άβουλο και άπραγο, να μετακινείται ράθυμα μεταξύ Ραφήνας και Μαξίμου ….. άντε να πετάγεται μίζερα και μέχρι τη Λαμία. Το επίπεδο της πασοκικής μπλογκόσφαιρας περνά σιγά σιγά στα επίσημα έντυπα του «κινήματος»!
Αναμενόμενο γιατί απ’ ό,τι φαίνεται και παρά τον λυσσαλέο πόλεμο κατά του Καραμανλή, από το Σεπτέμβρη, μάλλον πως δεν είναι περίπατος η πρωθυπουργοποίηση της προεδράρας του Πασόκ!
Τα ταξίδια του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, που ειδικά το Μάρτιο και τον Απρίλιο είναι και πολλά και πολύ σημαντικά για το μέλλον της Ελλάδας τίθενται εκτός συναγωνισμού μπροστά στην κινητικότητα Παπανδρέου, που έχει βαλθεί από τώρα να μας σώσει.
Σαν «παράξενος ταξιδιώτης» κρατά μια βαλίτσα και περιφέρει τις διεθνούς απήχησης λαμπρές ιδέες του, ανά τας Ευρώπας και στο εγγύς μέλλον πετάγεται και στον υπόλοιπο πλανήτη.
Όλοι οι ηγέτες περιμένουν το επόμενο βήμα ΓΑΠ.
Κάθε σκέψη τους είναι στραμμένη στον υποστηρικτή των καταπιεσμένων τραπεζιτών της γης!
Ο Παπανδρέου δεν είναι πλέον σκιώδης. Στη σκιά βρίσκεται προ πολλού ο Καραμανλής…… «Εξάλλου ο Παπανδρέου επιδεικνύει μια αξιοζήλευτη κινητικότητα εντός και εκτός συνόρων, θυμίζοντας τον Γιώργο του υπουργείου Εξωτερικών, με μια βαλίτσα στο χέρι.
Χθες πήγε Φρανκφούρτη να συναντηθεί με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Τρισέ, Παπαδήμο). Στο τέλος του μήνα πηγαίνει Χιλή- ΗΠΑ για τη Σοσιαλιστική Διεθνή και την Επιτροπή Στίγκλιτς, αντιστοίχως».

Άρα ο Γιώργος είναι πρωθυπουργός και μάλιστα «με σχέδιο».Κάποιος όμως πρέπει να ενημερώσει τη …Βούλα ότι τα «σχέδια» Παπανδρέου στις συναντήσεις του απέτυχαν παταγωδώς και πέραν πάσης αμφιβολίας.
Ούτε τον Τρισέ έπεισε για τα ευρωομόλογα, όπως επεδίωκε(για να τον αναδείξουν έπειτα μεσσία και σωτήρα οι μισθωτοί κονδυλοφόροι –μεθοδολογία δαχτυλιδιού πριν τις εκλογές του 2004 με κουραμπιέδες και γλυκά -),
ούτε τον Παπαδήμο έπεισε να κατέβει με το Πασόκ στις εκλογές.
Τα γιουσουφάκια της Ιπποκράτους ούτε που αντιλαμβάνονται τη σημασία της εκρηκτικής αποτυχίας του προέδρου και έμειναν να διαχειρίζονται εντυπώσεις. Αυτό είναι και το κεντρικό «σχέδιο» των συμβούλων του προέδρου. Η διαχείριση των εντυπώσεων.
Με εντυπώσεις έχουν πρόθεση να κυβερνήσουν και η αυλή του Γιώργου με όλα τα γιουσουφάκια της θα προσπαθεί να μας πείθει ότι οι εντυπώσεις είναι νέο είδος διατροφής.(Σκεφτείτε τι θα κάνανε έτσι και έβγαινε από το γραφείο Τρισέ και να έλεγε ότι τον έπεισε για τα ευρωομόλογα. Αυτές οι γενικόλογες ανοησίες περί ανάπτυξης (ποιός δεν θέλει άνθρωπέ μου ανάπτυξη;) αποδεικνύουν ότι δεν πέτυχε τίποτα στη συνάντησή του....)
το έστειλε ο exastal

Δεν υπάρχουν σχόλια: