Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιδιωκόμενη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία !

Η πτώση της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως φυσιολογική φθορά,
λάθη και παραλείψεις,
στημένα και πληρωμένα δελτία ειδήσεων από τους κλόουν της παραπληροφόρησης,
κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις,
εκβιαστική στρατηγική των ΜΜΕ που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της καναλαρχίας,
συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών καθόλου σύμφωνες με τη «σεμνότητα και ταπεινότητα» που θα ήθελε ο Καραμανλής,
εμπλοκή στελεχών σε οικονομικές ατασθαλίες (που μιμούνται, καθιερωμένες στο Δημόσιο, πασοκικές συμπεριφορές) και
η σκανδαλοθηρία των καναλιών που σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν διάκεινται φιλικά προς το Πασόκ και χαρακτηρίζονται από αδικαιολόγητο αριστερόστροφο λαϊκισμό, τη στιγμή που οι προκλητικοί δημοσιογράφοι και οι άπληστοι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται πολύ μακριά από το επίπεδο διαβίωσης του μέσου πολίτη.
Ο κύριος όμως λόγος που το Πασόκ εμφανίζει τάσεις επικράτησης στην κοινωνία είναι η αλόγιστη καταστροφολογία των περίφημων συνιστωσών του Σύριζα, που δεν έχουν απολύτως τίποτα να προτείνουν.
Συνιστώσες που προσεγγίζουν περιθωριακά τον κορμό του Σύριζα δουλεύουν όμως πολύ καλά την επικοινωνιακή ενδυνάμωση του Πασόκ δια της πλήρους και εμπρηστικής άρνησης.

Λες και υπάρχει από τώρα συνεργασία Πασόκ και Σύριζα για την παλινόρθωση του σοσιαλισμού και την ενίσχυση της απληστίας των μεγάλων συμφερόντων που αυτός εξυπηρετεί!
Πως γίνεται ένα κόμμα που εμφανίζονταν να παίζει μπάλα ανταγωνιστικά με το Πασόκ και σε ποσοστά άνω του 15%, σήμερα να υφίσταται ραγδαία συρρίκνωση στο 5-6% και συζητείται πλέον ακόμα και το χειρότερο:να μην μπει ο Σύριζα στην επόμενη Βουλή!
Σίγουρα δεν ευθύνεται μόνο ο δικομματισμός. Κάποιοι έχουν κλείσει από τώρα συμφωνίες με το Πασόκ και δουλεύουν πάνω στο σχέδιο απαξίωσης του Σύριζα και της Αριστεράς γενικότερα, εκ των έσω…...
Ο λαός δεν έχει ξεχάσει, ούτε συγχωρήσει το Πασόκ για τα τεράστια λάθη και εγκλήματα που έχει διαπράξει.
Η εμφάνιση του Τσίπρα είχε δώσει μια αισιοδοξία που εξαντλήθηκε άσκοπα και αλαζονικά στην πλήρη άρνηση και την υποκίνηση κουκουλοφόρων(έχει δίκιο ο Κύρκος που ζητά την πλήρη καταδίκη των φαινομένων του παρδαλού Δεκέμβρη, κάτι που ποτέ δεν έκανε η ηγεσία του Σύριζα).
Πριν πολλά χρόνια η ανανεωτική Αριστερά είχε πολύ συναίσθημα(η ποίηση στην εξουσία!) εις βάρος του «δεξιού» ρεαλισμού.
Σήμερα έπεσε στο λάκκο του κυνισμού και του αριστερίστικου παρορμητισμού. Κάποτε την αριστερά την συμπαθούσαν αλλά δεν την ψήφιζαν.
Σήμερα ψάχνουμε έξοδο από την καταστροφική μανία των συνιστωσών και τις συνέπειες που άφησαν πίσω τους οι κανίβαλοι της "παρδαλής επανάστασης".
Την πλήρη ευθύνη για την «αλλοίωση των χαρακτηριστικών» της ανανεωτικής αριστεράς και τον αυτοεγκλωβισμό της σε περιθωριακούς και χαοτικούς ακτιβισμούς και εμπρησμούς, έχουν οι Αλαβάνος και Τσίπρας.
Από πρωταγωνιστές κατάντησαν το κόμμα τους σε στόχο της κοινωνικής οργής που οδηγείται στο νεκροταφείο της πολιτικής.
Η κοινωνία ούτε κουκούλες θέλει, ούτε καταστροφές, ούτε εμπρησμούς, ούτε άσυλα, ούτε φασαρίες …..
Πολύ εύκολα τα υπόλοιπα κόμματα άφησαν να εννοηθεί ότι το κόμμα του Τσίπρα χαϊδεύει τις κουκούλες που καταστρέφουν και λεηλατούν το μεροκάματο μικρών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας!
Έτσι πέταξαν τον Τσίπρα έξω από το γήπεδο!
Δοκίμασαν πολύ αλαζονικά την εικονική δόξα των δημοσκοπήσεων και τώρα οδηγούνται με ταχύτητα στη φθορά.
Έγιναν πομπώδεις και υπερβολικοί χωρίς να διαθέτουν το απαραίτητο κοινωνικό αντίκρισμα.
Η κοινωνία δεν διαθέτει το χρήσιμο αντίβαρο στην εξουσιαστική βουλιμία του Πασόκ και αναγκαστικά ο χρόνος οδηγεί τη δυσαρέσκεια των πολιτών, πίσω στο Πασόκ.
Τη νύφη πληρώνει και το ΚΚΕ που δεν έχει καμιά σχέση με καταστροφικές συνιστώσες.
Γι’ αυτό η Αλέκα Παπαρήγα αφήνει πολλές υπόνοιες σε σημερινή της συνέντευξη στον «Ε.Τ.» : «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ΠΑΣΟΚ με αριστερό ένδυμα»
exastal

Δεν υπάρχουν σχόλια: