Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Σύγκρουση Καραμανλή - Παπανδρέου για την συναίνεση στην αντιμετώπιση της κρίσης !

06/03/09 11:39
Διαξιφισμοί, μετά το «όχι»Σύγκρουση Καραμανλή - Παπανδρέου για τη συναίνεση στην αντιμετώπιση της κρίσης

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό για την οικονομική ασφυξία της αγοράς, μετά και το «όχι» της αντιπολίτευσης στη συναίνεση που ζήτησε ο Κ.Καραμανλής για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Το σχέδιο της κυβέρνησης αφορά τη διάσωση της ίδιας, κι όχι της χώρας τόνισε ο Γ.Παπανδρέου.

Δεν ζήτησα λευκή επιταγή, αλλά υπεύθυνη στάση για ένα εθνικό ζήτημα, απάντησε ο Κ.Καραμανλής.
«Δεν θα σας αφήσουμε να χρεοκοπήσετε τη χώρα»
Ο Γ.Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο διάσωσης της χώρας, αλλά σχέδιο διάσωσης της ίδιας και των συμφερόντων που εξυπηρετεί.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει διασύρει τη χώρα ήδη δύο φορές με τις ισάριθμες επιτηρήσεις και έχει αποτύχει παταγωδώς. «Έχετε απολέσει την εμπιστοσύνη εταίρων και πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Μπορεί να χρεοκόπησε η ΝΔ, αλλά δεν θα αφήσουμε να χρεοκοπήσει και η χώρα», είπε ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.
Ακόμη, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ζήταγε συναίνεση αν είχε διαβάσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε απλώς να εφαρμόσει μερικές από αυτές.
Χαρακτήρισε, δε, επικοινωνιακά σόου τις επαφές του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς χθες, σημειώνοντας ότι όπως προέκυψε από τις συναντήσεις τίποτα δεν αλλάζει στην πολιτική της κυβέρνησης, που όλα αυτά τα χρόνια χαρακτηρίζεται από σπατάλες και διαφθορά.
«Εθνικό θέμα η κρίση»
Ο Κ.Καραμανλής παρατηρώντας ότι το αίτημα για πρόωρες κάλπες επανέρχεται συνέχεια και έχει καταντήσει ανιαρό, σημείωσε ότι ο ίδιος έχει κλείσει το θέμα. «Δεν σκέφτομαι εκλογές» είπε και υπογράμμισε: «Η έγνοια μας είναι η αντιμετώπιση της κρίσης, δηλαδή το εθνικό και συλλογικό συμφέρον».
Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για έλλειψη υπεύθυνης στάσης σε ένα ζήτημα εθνικό και επισήμανε: «Οφείλουμε να επικεντρωθούμε στον εθνικό στόχο, για να ξεπεράσουμε την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει έστω και τώρα, έστω και μετά τα χθεσινά να δείξει υπεύθυνη στάση να συναινέσει. Το 'όχι' σε όλα δεν είναι υπεύθυνη στάση».
Σημείωσε, δε, ότι δεν ζήτησε «λευκή επιταγή», αλλά την αποδοχή έξι βασικών σημείων, που ορίζουν ένα ορθολογικό πλαίσιο, βάσει του οποίου θα χαραχθεί η πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε λυπηρό και θλιβερό το γεγονός ότι σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα συγκυρία προτάσσονται οι μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Ο Κ.Καραμανλής υπεραμύνθηκε της οικονομική πολιτικής του, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έδρασε αποφασιστικά και έγκαιρα, ότι έχει σχέδιο και το εφαρμόζει και πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση.

Κατηγόρησε, δε, το ΠΑΣΟΚ ότι το ίδιο δεν έχει καταλάβει το μέγεθος της κρίσης και πως δεν έχει να προτείνει σοβαρά μέτρα.

emprosdrama.blogspot.com από Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: