Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ώρες εθνικής ευθύνης για όλους μας !

Παρασκευή, 6 Μάρτιος 2009


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΣΑΛΑΡΗ

Μεθαύριο ο Καραμανλής κλείνει πέντε χρόνια ως πρωθυπουργός.
Στα αλλεπάλληλα γκάλοπ το μεν κόμμα του καταψηφίζεται, αυτός όμως κρίνεται μονίμως ως καταλληλότερος. Αν ρωτήσετε όμως δέκα απλούς ανθρώπους τι θετικό τούς έχει μείνει από αυτή την πενταετία, δύσκολα θα θυμηθούν κάτι πολύ σπουδαίο.
Και τούτο γιατί αυτή η… όρνιθα που λέγεται κυβέρνηση κάνει μεν κάθε μέρα το αβγό της αλλά δεν ξέρει να… κακαρίζει.
Την κουκουλώνουν οι «γουρλομάτηδες» των καναλιών που άλλο δεν βλέπουν από καταστροφές, σκάνδαλα, ζημιές, αδιέξοδα και χάος… Αίφνης, δεν είπε κανείς τους ότι αυτή η… «όρνιθα» έθαψε 2.600 δηλητηριώδεις χωματερές (πράγματα που μόνον η Σοφία Βούλτεψη βρέθηκε να θυμίσει σε κάποιο «παράθυρο»).
Εκατοντάδες σπουδαία επιτεύγματα μένουν στο σκοτάδι.
Τέτοια επικοινωνιακή ασχετοσύνη!...«Μα…», θα πείτε πάλι εσείς, «ξεχνάς τα σκάνδαλα; Ξεχνάς τον Εφραίμ και τον Ζαχόπουλο και τον Βουλγαράκη και τον Ρουσόπουλο και τον Παυλίδη και όλους όσοι έχουν ξεφωνηθεί από τους αποκεί;».
Οχι, δεν τους ξεχνώ, όπως δεν ξεχνώ ότι όσα τραβάει σήμερα η δόλια πατρίδα τα χρωστάει στο ιλιγγιώδες δημόσιο χρέος που κληρονόμησε ο Καραμανλής από τον Ανδρέα και τον Σημίτη.
Πληρώνει τα σπασμένα μιας αμαρτωλής 20ετίας με πολύ χειρότερα σκάνδαλα και με πρωτοπαλίκαρα κάποιους πρώην «θυρωρούς» που έγιναν μεγαλοκαταθέτες και σήμερα «λουφάζουν»…
Ας καθίσουν, λοιπόν, οι πάντες στο τραπέζι που τους καλεί ο Καραμανλής να συμφωνήσουν σε δυο-τρεις κατεπείγουσες λύσεις γιατί έρχονται μαύρες μέρες. Και ας πουν, έστω από μέσα τους, «πάλι καλά που αντέχει αυτός ο άνθρωπος»!
Και ας θυμηθούν, όσοι φιλοσοφούν, ότι τέτοιες μέρες, το Μάρτιο του 1935, κοτζάμ Βενιζέλος έφυγε πικραμένος από τη χώρα ύστερα από δύο αποτυχημένα κινήματα, καταδικάστηκε σε θάνατο από τους αντιπάλους του και Μάρτιο πάλι, του 1936, έφυγε από τη ζωή, ξενιτεμένος.
Για τους πέντε πολιτικούς ηγέτες είναι ώρες μεγάλης εθνικής ευθύνης. Οπως είναι και για όλους εμάς τους λειτουργούς της ενημέρωσης.
Η Ιστορία διδάσκει ότι, αν δεν συνέλθουμε σήμερα, αύριο θα είναι πολύ αργά!...

Αναρτήθηκε από emprosdrama.blogspot.com άπό "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: