Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Γιούνκερ : Όχι στην πρόταση των ΗΠΑ για νέο σχέδιο !

Οι χώρες της ζώνης του ευρώ απορρίπτουν την έκκληση που απηύθυναν οι ΗΠΑ υπέρ ενός νέου σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης απέναντι στην καλπάζουσα ύφεση, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Συμφωνήσαμε πως οι πρόσφατες αμερικανικές εκκλήσεις, που προϋποθέτουν επιπλέον δημοσιονομικές προσπάθειες δεν μας συμφέρει, στο μέτρο που δεν είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τα πακέτα μέτρων που ήδη έχουμε αναγγείλει», τόνισε ο Γιούνκερ μετά το πέρας της μηνιαίας συνόδου της ομάδος των χωρών της Ευρωζώνης. «Δεν θέλουμε να δώσουμε την εντύπωση πως εξετάζουμε την εφαρμογή νέων πακέτων ενίσχυσης. Εμείς έχουμε πράξει ό,τι έπρεπε να πράξουμε», πρόσθεσε.


Ο Γιούνκερ τόνισε επίσης πως «αποκλείεται» να επισπευσθούν οι διαδικασιες ένταξης στο ευρώ, όπως αξιώνουν πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ανήσυχες για τη διευρυνόμενη διάσταση της οικονομικής κρίσης που τις σαρώνει.
«Δεν έχει φθάσει ακόμη η στιγμή για να ξεκινήσουμε έναν νέο διάλογο για τα κριτήρια» ένταξης στο ευρώ, τόνισε ο Γιούνκερ, προσθέτοντας πως «αποκλείεται να αλλάξουν οι κανόνες για την ένταξη, ή τη διάρκεια της αναμονής ενός κράτους» στον προθάλαμο του ευρώ.

emprosdrama.blogspot.com από Flash.gr

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: