Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Το ΠΑΣΟΚ και το έλλειμα...ας σοβαρευθούμε!

Το Πασόκ κολλημένο στην ανευθυνότητα. Αρνείται τις τεράστιες ευθύνες που έχει για το έλλειμμα.
By exastal
Πολλά χρόνια ακούμε για ελλείμματα και χρέη.
Αν κάποιος άκουγε τα κανάλια και το Πασόκ θα νόμιζε ότι τα ελλείμματα δημιουργήθηκαν πριν μερικούς μήνες ενώ επί Πασόκ είχαμε πλεονάσματα, αναδιανομές πλούτου και μηδενικές ανεργίες.
Η πραγματικότητα φυσικά είναι άλλη.
Η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε ένα δυσβάστακτο έλλειμμα 8% και το κατέβασε με «ήπια προσαρμογή» στο 3,7%.
Η χαλιναγώγηση του ελλείμματος αποτελεί άθλο της κυβέρνησης αν και σήμερα φαίνεται ότι έπρεπε να είχαν ληφθεί κάποια επιπλέον μέτρα που θα μας κατέβαζαν κάτω απ’ την «κόκκινη γραμμή» του 3%. Ίσως πάλι θα ήταν προτιμότερο να είχαν στρώσει τα δημόσια οικονομικά με την συγκράτηση των δημοσίων δαπανών, την πάταξη των μεγάλων κρατικοδίαιτων διαπλεκομένων συμφερόντων, που έτσι κι’ αλλιώς προσβλέπουν πάντα στο Πασόκ για μεγαλύτερη μάσα και τον σφιχτό έλεγχο στις προμήθειες που οδηγεί στις μίζες και στις βαλίτσες τύπου Τσουκάτου.
Τα προβλήματα αυτά είναι διαχρονικά και απαιτείται συναίνεση διακομματική και μακροπρόθεσμη ώστε να εξοντωθούν ή και να μετριασθούν.
Τα ηγετικά στελέχη του Πασόκ που περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι, αρνούνται λυσσαλέα οποιαδήποτε ευθύνη. Tους μάραναν τα 70 δις που αυξήθηκε το χρέος επί Καραμανλή για να ξεχρεώσει τα δάνειά τους και εθελοτυφλούν για τα 200 δις που παρέδωσαν!
Δε χρειάζεται να επισημάνουμε ότι ο λόγος τους είναι αποκλειστικά καταγγελτικός, πλήρης άρνησης και χωρίς ουδεμία πρόταση διεξόδου από την κρίση.
Ακούσαμε και το εξόχως διαφωτιστικό:

«ο πρόεδρος έχει ανακοινώσει το σχέδιό του στο λαό και ο λαός το ξέρει» τώρα αν πούμε ότι σχέδιο ακούμε και σχέδιο δε βλέπουμε από την πλευρά του Πασόκ μάλλον τυφλούς και κουφούς θα μας βγάλουν.
Όλοι ξέρουμε για τις υπερβάσεις των τιμολογίων, τις υπερκοστολογήσεις των δημοσίων έργων, τη γραφειοκρατία που κοστίζει απευθείας στην τσέπη του πολίτη και τη διαπλεκόμενη διαφθορά στις απευθείας αναθέσεις έργων.

Ο κόσμος αναρωτιέται «που πήγαν τα λεφτά».
Η νοοτροπία όμως αυτή είναι αποτέλεσμα της κομματοκρατίας του παρελθόντος και των σχέσεων βολέματος, αναξιοκρατίας και εύκολου πλουτισμού που καλλιεργήθηκαν στην εικοσαετία Πασόκ. Είναι επόμενο να μη γίνεται μέσα σε λίγα χρόνια να υποταχθούν παγιωμένες αντιλήψεις «κομματικής υπακοής» και ωχαδερφισμού, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων κομμάτων.
Είναι ακόμα χειρότερο να διαδίδει το Πασόκ ότι έχει λύσεις, χωρίς να τις αναφέρει και δίνοντας την εντύπωση ότι βρήκε τα μαγικά ραβδάκια που θα μεταπείσουν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια ή τις επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Νομίζουν ότι υπάρχει διέξοδος με τη μαγκιά του «ελληνικού σοσιαλισμού» και τον τσαμπουκά του δημαγωγού που εισακούεται μεν στο εσωκομματικό ακροατήριο αλλά δεν έχει κανένα μέλλον στο γραφείο του Τρισέ και του Αλμούνια.
Τουλάχιστον στο γραφείο του Τρισέ ο Παπανδρέου τα βρήκε σκούρα και τ’ άκουσε για τα καλά τόσο για την ανεύθυνη συμπεριφορά του, όσο και για την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και απόκρυφα ξόρκια για τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας……

Δεν υπάρχουν σχόλια: