Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Αντισύνοδος για το ΝΑΤΟ...με πορείες

Αντισύνοδος με μεγάλη πορεία
Περίπου 30.000 ώς 60.000 άτομα από 500 συλλογικότητες και 23 χώρες αναμένονται στην αντισύνοδο, που θα διεξαχθεί παράλληλα με τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο.

Η «Σύνοδος για την Ειρήνη» θα διεξαχθεί σε αθλητικό στάδιο του Στρασβούργου, ενώ ταυτόχρονα, τόσο στο Στρασβούργο, όσο και στο Μπάντεν-Μπάντεν, οι διαδηλωτές αναμένεται να επιχειρήσουν να κλείσουν τον δρόμο των αποστολών.

Περίπου 2.000 μέλη αποστολών από τα 26 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να μεταβούν από το αεροδρόμιο ώς τη γερμανική πόλη του Μπάντεν-Μπάντεν και εν συνεχεία από εκεί στο Στρασβούργο της Γαλλίας, για το δεύτερο σκέλος του προγράμματος.
Επιπλέον, πολλές αποστολές θα φθάσουν στο Μπάντεν-Μπάντεν την τελευταία στιγμή, προερχόμενες από τη σύνοδο του G-20 στο Λονδίνο, όπου επίσης προγραμματίζονται διαμαρτυρίες.

Ειδικά, λόγω της συνόδου για τα 60ά γενέθλια του ΝΑΤΟ, η ισχύς της συνθήκης Σένγκεν θα ανασταλεί και το σύνορο Γαλλίας-Γερμανίας θα κλείσει, χωρίζοντας τις αδελφές πόλεις Στρασβούργου-Κελ και υποχρεώνοντας τους διαδηλωτές να περάσουν από έλεγχο διαβατηρίων.
Η κεντρική πορεία διαμαρτυρίας προγραμματίζεται για το μεσημέρι του Σαββάτου στο Στρασβούργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: