Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Λαμόγια. Η μεγάλη επιστροφή !

Τρίτη, 10 Μάρτιος 2009

Τα Μυστικά Δείπνα απέδωσαν.

Η εγχώρια αστική τάξη επέβαλε εκβιαστικά στο ΠΑΣΟΚ τον άνυδρο μπιστικό της Κώστα Σημίτη ώστε να ελέγξει τυχόν «παρεκτροπή» του προς την στήριξη των λαϊκών μαζών. Επέβαλαν δηλαδή αυτόν που με τις πολιτικές του επιλογές συρρίκνωσε την δημοκρατική παράταξη και άνοιξε τον δρόμο της κατάπτυστης δεξιάς επιστροφής όχι στην εξουσία, αλλά στην κυβέρνηση.


Επειδή όπως αποδεικνύεται πανηγυρικά η εξουσία ήταν είναι και θα παραμείνει σε δύο τρία οικονομικά κέντρα στις κουζίνες των οποίων μαγειρεύονται οι πολιτικές αποφάσεις.

Ιλαροτραγικό πρόσχημα της μεγάλης επιστροφής αποτέλεσε ο ισχυρισμός της γοητείας που ασκεί ο εν λόγω «κύριος» στον μεσαίο χώρο.

Όμως μια στιγμή. Αν δεν με απατά η μνήμη μου ένα από τα πρόσφατα συνθήματα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως εξ’ αιτίας των κυβερνητικών επιλογών, αυτός οικονομικά έχει εξαερωθεί.

Επομένως ή οι προπαγανδιστές του ΠΑΣΟΚ παραπλανούσαν τον λαό κι αυτή η μεταφερόμενη μάζα των ευνοημένων ψηφοφόρων υφίσταται, ή οι ίδιοι σε μια στιγμή πολιτικής παράκρουσης απευθύνονται σε φαντάσματα του παρελθόντος!

Τρίτον τι αποκλείεται δηλώνεται στα μαθηματικά.

Στην πραγματικότητα ο μεσαίος χώρος είναι μια πολιτική εφεύρεση. Κάτι σαν κινηματογραφικό σενάριο. Δεν υπάρχει. Και αν υπήρξε ως ασήμαντο ποσοστό η άγρια λεηλασία του λαϊκού πλούτου τον έχει ισοπεδώσει ως του σημείου της πλήρους εξίσωσής του με την φτώχεια.

Μα οι φορείς της φτώχειας και κυρίως οι απόγονοί τους, η νεολαία, ήδη κλείνουν το μάτι στην παραδοσιακή αριστερά.

Από ποια δεξαμενή θα αντλήσει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ τους ψήφους που του υπολείπονται για να επανέλθει στην κυβέρνηση όταν δια μιας του κίνησης στέλνει άναυλα χιλιάδες ψηφοφόρους στ’ αριστερά της πολιτικής γεωγραφίας;

Ή μήπως δεν απασχολεί και τόσο το polite-bureau του η επάνοδός τους επειδή και από τις θέσεις αυτές εξακολουθούν να νέμονται και μάλιστα εκ του ασφαλούς τα κλοπιμαία του λαού;

Στην περίπτωση έτσι που επικυρωθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου η προτροπή του λαγού Πάγκαλου και ο άνθρωπος του ΔΟΛ της Siemens, της χρηματιστηριακής ληστείας, των Ολυμπιακών της αρπαχτής, της με το αζημίωτο Ολυμπιακής απαξίωσης του εθνικού αερομεταφορέα, του Γιαννίτσειου ασφαλ(η)στρικού, και άλλων ουκ έστιν αριθμός, τότε στο ΠΑΣΟΚ ας μην εκπλαγούν όταν, τα των ευρωεκλογών αρχής γενομένης ποσοστά του, μειωθούν δραματικά.

Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη έγραφε σοφά ο Καβάφης..



ΥΣ:

1)Δυο τρεις αναρτήσεις πίσω και σε σχέση με την «τρομοκρατία» έγραφα πως τα όπλα στην περίπτωση του Ιρλανδικού ΙΡΑ και του Βασκικού ΕΤΑ σίγησαν προσωρινά. Ειλικρινά ούτε και εγώ ανέμενα την τόσο ταχύτατη δικαίωσή μου. Χθες και μετά από οκτώ χρόνια η κλαγγή των όπλων ακούστηκε ξανά στην Βρετανία. Συνέπεια ήταν τέσσερις άγγλοι στρατιώτες νεκροί.

2) Κατά την προεκλογική περίοδο του Ομπάμα όταν όλοι και κυρίως το ελληνικό λόμπυ έτρεχε αφιονισμένο ξοπίσω του, προέτρεπα δημόσια τους Ελληνοαμερικανούς ψηφοφόρους του να κρατούν μικρό καλάθι κυρίως ως προς τις ακάλυπτες επιταγές που αφειδώς μοίραζε σε σχέση με τις Ελληνικές διεκδικήσεις. Και να που μόλις δύο μήνες μετά την πολυτελή ενθρόνισή του αποδεικνύεται πως δεν θα έπρεπε να κρατούν καν καλάθι.. Γιατί θα το γεμίζουν με χαστούκια.. Το πρώτο ήρθε..



Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: