Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Προετοιμάζονται και για το ενδεχόμενο "διπλής κάλπης"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τρίτη νίκη βλέπει ο Λ. Ζαγορίτης

Για τις ευρωεκλογές, αλλά και για το ενδεχόμενο «διπλής κάλπης» τον Ιούνιο, άρχισαν ήδη να προετοιμάζονται τα επιτελεία των κομμάτων.
Από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός Απασχόλησης κ. Πετραλιά τόνισε πως το μήνυμα που στέλνουν οι δημοσκοπήσεις είναι ότι οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κώστα Καραμανλή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη νικηφόρα στρατηγική του «μεσαίου χώρου».
Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών απέρριψε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο μεταξύ σήμερα, συνεδριάζει, υπό το Γιώργο Παπανδρέου, η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για τις Ευρωεκλογές, ενώ σε «καθολική στράτευση για νικηφόρα μάχη» κάλεσε τα μέλη και τους οπαδούς του το
ΚΚΕ
Στο «κάλεσμα» της Κεντρικής Επιτροπής αναφέρεται ότι «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ξεκινούν τη μάχη των ευρωεκλογών με μια μεγάλη εξόρμηση στο λαό», το διήμερο 5-6 Απριλίου.

Το ερώτημα που απασχολεί την αντιπολίτευση, η οποία θέλει να είναι έτοιμη «για παν ενδεχόμενο», είναι εάν, μαζί με τις ευρωεκλογές, διεξαχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές. Ενδεικτικό είναι, εξάλλου, ότι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες αναφέρονται, κυρίως, στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, γεγονός που, αναπόφευκτα, επηρεάζει και εκείνες που αφορούν τις ευρωεκλογές.
Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών απέρριψε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος, ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των αναποφάσιστων.

Βέβαιος για νέα εκλογική νίκη της ΝΔ, στις εθνικές εκλογές, δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης. Απ' την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης -σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή»- χαμήλωσε τον πήχη για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, αναγνωρίζοντας ότι η χαλαρή ψήφος αφήνει περιθώρια έκφρασης διαμαρτυρίας.
«Το πιθανότερο είναι να μην έχουμε άμεσα βουλευτικές εκλογές, διότι ο πρωθυπουργός θέλει να κερδίσει πολιτικό χρόνο υπέρ του ιδίου και της ΝΔ», εκτίμησε- σε χθεσινή ομιλία του στην Καλαμαριά- ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του
ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Το καράβι ανεμοδέρνει, πέφτοντας από τα βράχια της διαφθοράς στους υφάλους της πρώτης και δεύτερης επιτήρησης», είπε -σε χθεσινή συνέντευξή της στη 'Real News'- η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι «η χώρα χρειάζεται νέο καπετάνιο και αυτός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: