Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

"Κουκούλες" και ποινές αυστηρότερες. Θα γίνει τίποτα;

Αυστηρότερες οι ποινές στις «κουκούλες»
.exastal
Ιδιαιτέρως επιβαρυντική περίπτωση θα θεωρείται πλέον η χρήση της κουκούλας.
Η κυβέρνηση ενισχύει το νομικό οπλοστάσιο των δικαστών στο θέμα της «κουκούλας».
Οι δικαστές παραπονούνταν συνεχώς ότι δεν τους αρκούν οι νόμοι που υπάρχουν για να τιμωρήσουν τους κουκουλοφόρους που το αδίκημά τους θεωρείται πλημμέλημα άρα η ποινή τους είναι εξαγοράσιμη.
Η ατιμωρησία είναι μια από τις κύριες αιτίες διατήρησης και ενίσχυσης του φαινομένου. Καλή και η αναδιάρθρωση της αστυνομίας και η δημιουργία ειδικών σωμάτων που θα επιτηρούν την τάξη στο κέντρο της Αθήνας.
Όλοι αφήνουν όμως στο απυρόβλητο τους μεγαλοδημοσιογράφους και την χειραγώγηση που επιχειρούν κάθε μέρα στα δελτία των οχτώ. Η παραπληροφόρηση που παρέχουν οπλίζει τους κουκουλοφόρους με μεγαλύτερη διάθεση για διάπραξη ταραχών και παραβάσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Η στάση των καναλιών είναι και έτσι και αλλιώς, κλίνοντας περισσότερο προς τις φωτιές και τους βανδαλισμούς, ακινητοποιώντας την αστυνομία, την οποία και πυροβολούν ακατάπαυστα και με το παραμικρό.
Ενώ ο λαός είναι με το μέρος της αστυνομίας ασυζητητί τα κανάλια υπερπροβάλλουν οποιαδήποτε παράβαση διαπράξει ένστολος με καθυβριστικά σχόλια και «δικαιώνουν» την «οργή» της κουκούλας.
Θέλουν με το ζόρι να κατευθύνουν τη σκέψη των πολιτών στη «χούντα του Καραμανλή» που φωνάζουν και οι θερμόαιμοι οπαδοί του προέδρου Γιώργου στις κομματικές συγκεντρώσεις του. Μην τους χαλάνε το χατίρι τα μεγαλοκάναλα!
Τώρα για το καθεστώς ανομίας να μιλά ο Χρυσοχοΐδης και το Πασόκ, πάει πολύ. Θέλει μεγάλο θράσος να καταγγέλλεις ανομία, διάλυση και αταξία όταν ο ίδιος και το κόμμα του φέρουν βαρύτατες ευθύνες και για την ατιμωρησία των πολιτικών και για την ανομία στα πανεπιστήμια και στην παραπληροφόρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: