Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Τι του έλεγε δύο ώρες ;

Μια πρόγευση της νέας διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ μας έδωσε ο Γιώργος, με τη θεσμική συνάντηση που είχε στη Φρανκφούρτη, με τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
Ως γνωστόν, παρόλο που κατάγεται από πολιτικό τζάκι, ο Γιώργος είναι ένας από εμάς.
Ανεβαίνει στο ποδήλατο... και πέφτει.
Ταξιδεύει με το αεροπλάνο, και επιλέγει τις θέσεις των κοινών θνητών, ώστε να το διαρρεύσουν εν συνεχεία στον Τύπο οι συνεργάτες του.
Κάνει σαρδάμ. Πολλά. Προσπαθεί να μεταφράσει από τη μητρική γλώσσα του (αγγλικά) στη γλώσσα που μπερδεύει ακόμη και τον Σημίτη.
Εσχάτως ωστόσο, πήρε τον ρόλο του πολύ σοβαρά. Και εν μέσω κρίσης, που ο ίδιος δεν βιώνει, ούτε καταλαβαίνει, επιχειρεί να μπει στο πετσί του μέσου πολίτη. Και δεν σταματά να βλέπει... τραπεζίτες!
Αφού μάλιστα εξάντλησε το εγχώριο τραπεζικό δυναμικό, τώρα πηγαίνει και στην Ευρώπη.
Αλήθεια όμως, τι μπορεί να συζητούσε για δυο ολόκληρες ώρες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε στις δηλώσεις του μετά να περιγράψει τις προτάσεις του με τρεις λέξεις: «Επένδυση στην ανάπτυξη».
Άραγε, κατάφερε ο Λουκάς Παπαδήμος να συγκρατήσει τα γέλια του Τρισέ, ή ξέσπασε και εκείνος; Και στη συνέχεια τηλεφώνησε στον Σημίτη για να γελάσουν όλοι μαζί; Με τον Γιώργο. Και με εμάς που θα τον έχουμε πρωθυπουργό.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: