Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Δ. Σιούφας: "Η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλη ευκαιρία"

Για την Σύνοδο Κορυφής που είχε ως κύριο αντικείμενο την παγκόσμια κρίση και τις επιπτώσεις της, ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Δημ. Σιούφας.

Ο κ. Δημ. Σιούφας δήλωσε επίσης τα ακόλουθα:
"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ολόκληρος ο κόσμος και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη μετά τον πόλεμο, οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις της οποίας ακουμπούν και την Ελλάδα. Η κρίση αυτή έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις κρίσεις που βιώσαμε τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, αλλά και στις αρχές της τρέχουσας.
Βεβαίως γι΄ αυτήν την κρίση ούτε την ένταση, αλλά ούτε και το βάθος της μπορεί να προβλέψει κανείς με ασφάλεια.
Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η κρίση αυτή μπορεί να μετατραπεί σε μια σημαντική ευκαιρία για την οικονομία, για την κοινωνία, αλλά και για το ίδιο το Έθνος.
Με σύνεση, με ψυχραιμία, με εθνική συνεννόηση, με κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορούμε να περιορίσουμε δραστικά τις επιπτώσεις από αυτή την κρίση.
Και πιστεύω ότι αυτό είναι ευθύνη όλων μας: Ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών, ευθύνη των κοινωνικών εταίρων, ευθύνη του τραπεζικού συστήματος, αλλά και τις ίδιας της επιχειρηματικής κοινότητας.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: