Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Μπάβο στην ομογένεια !

Η ομογένεια ματαίωσε τη συνάντηση Χίλαρι - Ταλάτ.
Απετράπη τελικά η συνάντηση του τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών κυρία Χίλαρι Κλίντον και αυτό οφείλεται κυρίως στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, αλλά και σε μερικούς κύπριους επιχειρηματίες που συνιστούν ένα ιδιότυπο και ανεπίσημο μίνι λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.
Ηαντίστροφη μέτρηση για την ακύρωση της συνάντησης Ταλάτ- Κλίντον άρχισε με μια επιστολή ομογενών προς τον αμερικανό πρόεδρο και την κυρία Κλίντον.

Ανάμεσα στους ομογενείς υπήρχαν και ισχυρά οικονομικά ονόματα της Ομογένειας, όπως των κκ. Ανασ. Ζαμπά από το Νιου Τζέρσεϊ, Φίλιπ Κρίστοφερ από το Λονγκ Αϊλαντ, Ν. Μούγιαρη από τη Νέα Υόρκη, Αντριου Πανάτος από την Ουάσιγκτον, Ζ. Χριστοδούλου από το Νιου Τζέρσεϊ και άλλων (οι περισσότεροι κυπριακής καταγωγής) οι οποίοι συντόνισαν τις προσπάθειές τους και άρχισαν την επιστολή προς τον αμερικανό πρόεδρο με μία φράση - κλειδί: "...Ακολουθείτε την πολιτική Μπους στην Ελλάδα και στην Κύπρο..." Οι πάντες γνώριζαν ότι η φράση αυτή θα εξόργιζε τον αμερικανό πρόεδρο, τη στιγμή που ο κ. Ομπάμα άλλαξε τα πάντα (ήταν και το κύριο προεκλογικό σύνθημά του) σε όλους τους τομείς.
Θα άφηνε ίδια την πολιτική Μπους για Ελλάδα και Κύπρο;

gianniotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: