Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Χρόνια Πολλά Έλληνες! Στην Αυστραλία-Μελβούρνη- ήδη παρελάσαμε εντυπωσιακά!

Εκπληκτική η παρέλαση στη Μελβούρνη ! Greeks in Melbourne
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η χθεσινή παρέλαση που έγινε στη Μελβούρνη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
Κατά γενική ομολογία, η προσέλευση συμπαροίκων ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, η συμμετοχή μεγάλη και η παρέλαση μεγαλειώδης.
H Μελβούρνη, μητρόπολη του ελληνισμού της Αυστραλίας, ντύθηκε στα γαλανόλευκα χθες και ο ελληνισμός συγκεντρώθηκε στο μεγαλοπρεπές Μνημείο Πεσόντων της πόλης για να... αποτίσει φόρο τιμής στους προγόνους που θυσιάστηκαν για την απαλλαγή της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.
Στον ενωτικό εορτασμό έλαβαν μέρος δεκάδες σχολεία, εθνικοτοπικοί και άλλοι φορείς της ομογένειας οι εθνικοθρησκευτικές αρχές μας, μέλη της πολιτειακής και της κοινοπολιτειακής κυβέρνησης και διακομματική αντιπροσωπεία από την Ελλάδα.
Όλοι τους χειροκρότησαν τα νιάτα που παρέλασαν με υπερηφάνεια και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης.
Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Τζον Μπράμπι, στην ομιλία του ευχαρίστησε την ομογένεια για τη συγκινητική προσφορά της προς τους πυρόπληκτους της Βικτώριας, αλλά και τη γενικότερη προσφορά της προς την Πολιτεία.

Στο ρόλο του ελληνισμού της διασποράς στον ξεσηκωμό του '21 αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνος Καμμένος, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου που έγινε στη Μελβούρνη και την οποία χαρακτήρισε "μεγαλειώδη".
Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την Αυστραλία για τη συμπαράστασή της προς την Ελλάδα στα εθνικά μας θέματα (Κύπρος, Μακεδονία, Πόντος κ.ά.)
Ο ομογενής σκιώδης υπουργός, Νίκος Κότσιρας, που εκπροσώπησε τον αρχηγό της πολιτειακής αντιπολίτευσης, Τεντ Μπέϊλιου, αναφέρθηκε στο "ελληνικό πνεύμα" που με τον ξεσηκωμό του '21 ενέπνευσε και άλλους λαούς να αγωνιστούν για την απελευθέρωσή τους.
Πριν τις ομιλίες είχε προηγηθεί τρισάγιο του Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και κατάθεση στεφάνων, ενώ κατά τη λήξη της τελετής, την οποία παρουσίασαν ο Βλάσσης Μαυραγάνης και η Αργυρούλα Δουβαρτζίδου, ο γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, Κώστας Νικολόπουλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Κηδεμόνες του Μνημείου.Τ
ης παρέλασης είχε προηγηθεί πανηγυρική δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αγίου Ευσταθίου, χοροστατούντος του Επισκόπου Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, ο οποίος, όπως μάς ειπώθηκε, έκανε πάλι λόγο για το "Γλέντι" εν μέσω σαρακοστής.
Την εντυπωσιακή παρέλαση παρακολούθησε και αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων στην οποία μετείχαν ο (γεννημένος στη... Μελβούρνη) βουλευτής Λευκάδας (Ν.Δ.) κ. Θεόδωρος Σολδάτος, ο βουλευτής Ηλείας (Ν.Δ.) κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ο βουλευτής Κοζάνης (ΠΑΣΟΚ) κ. Αλέξανδρος Αθανασιάδης και ο βουλευτής Κερκύρας (ΚΚΕ) κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους.
Ο κ. Καμμένος, μετά από πολλές επαφές με την ομογένεια της Μελβούρνης, αναχωρεί σήμερα για το Σίδνεϊ, όπου θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό και εκπροσώπους ομογενειακών φορέων.
Η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα παραμείνει στη Μελβούρνη έως και την Τετάρτη και θα έχει πολυάριθμες επαφές με την ομογένεια.Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου εορτάστηκε χθες και στο Σίδνεϊ με εντυπωσιακή εκδήλωση έξω από την Όπερα της πόλης.
ΠΗΓΗ:NEOS KOSMOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: