Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Γερμανία και Γαλλία είναι κοντά σε συμφωνία για μείωση του Φ.Π.Α. !

Η Γαλλία και η Γερμανία κατέληξαν σε συμβιβαστική συμφωνία για την μείωση του φόρου προστιθεμένης αξίας, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires.
"Η Γερμανία είναι έτοιμη να βρει μια συμβιναστική λύση σε ότι αφορά το ύψος του ΦΠΑ", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Peer Steinbrueck μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη τύπου στο Παρίσι, όπως αναφέρει το πρακτορείο.
Σημειώνεται ότι η μείωση του ΦΠΑ αποτελούσε μια από τις προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας και δέσμευση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μια τέτοια κίνηση θα απαιτήσει την υποστήριξη των 27 κρατών-μελών.
Ήδη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει καλέσει τους υπουργός Οικονομικών των κρατών μελών να διευθετήσουν το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ σε ορισμένους τομείς της οικονομίας έως τον Μάρτιο.
Οι δύο χώρες εμφανίστηκαν επίσης ενωμένες σε ό,τι αφορά τους λεγόμενους φορολογικούς παραδεισους. "Το ζήτημα των φορολογικών παραδείσων θα πρέπει να παραμείνει στην ατζέντα. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε το θέμα της φοροαποφυγής", υπογράμμισε ο Steinbrueck.
Ο ίδιος και η Γαλλίδα ομόλογος του Christine Lagarde δήλωσαν ότι η σύνοδος των G-20 θα ασχοληθεί με τα λεγόμενη μη-συνεργαζόμενα κέντρα, αν και δεν διευκρίνισαν αν στη λίστα θα βρίσκεται και η Ελβετία.
Οι δύο υπουργοί αναγνώρισαν επίσης τις δυσκολίες τις υφιστάμενης ύφεσης, ωστόσο διευκρίνισαν ότι οι δύο χώρες δεν σχεδιάζουν νέα πακέτα οικονομικής στήριξης. Τέλος ο κ. Steinbrueck τόνισε ότι το θέμα της αλληλεγγύης εντός της Ε.Ε. είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ιδίως με την Ανατολική Ευρώπη σε δυσχερή θέση.
Πρόσθεσε ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία παραμένουν έτοιμες στη προσπάθεια για τον διπλασιασμό των κεφαλαίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: