Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στους Ομογενείς


Την ανάγκη προσήλωσης στις αξίες, τα ιδανικά, τις αρχές και τα συλλογικά οράματα τα οποία αποτελούν την παρακαταθήκη όλων των Ελλήνων επισημαίνει σε μήνυμά του προς τους Έλληνες της διασποράς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπούλιας αναφέρει στο μήνυμά του:
«Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί μία κορυφαία στιγμή στη νεότερη Ιστορία του Ελληνισμού, από την οποία αντλούμε πολύτιμα διδάγματα προσλαμβάνοντας το λυτρωτικό της μήνυμα.
Τις ημέρες αυτές ανακαλούμε στη μνήμη μας τις μορφές των αγωνιστών που, με την ψυχή και το αίμα τους, πάλεψαν και έδωσαν στον ελληνικό λαό το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.
Πέρα όμως, από την ανανέωση της ιστορικής μνήμης, είναι βαθιά η ανάγκη να διακηρύξουμε ακόμα μια φορά την προσήλωσή μας στις αξίες και τα ιδανικά, στις αρχές και τα συλλογικά οράματα που διαχρονικά αποτελούν την πολύτιμη παρακαταθήκη μας.
Την ουσία του πολιτισμού μας. Ώστε να μετουσιώνουμε και σήμερα την κληρονομιά αυτή σε νοοτροπίες και πρακτικές, που υπηρετούν το συλλογικό συμφέρον.Ιδιαίτερα σήμερα που η φετινή επέτειος εορτάζεται σε περιβάλλον διεθνούς ρευστότητας και αβεβαιότητας, όπου ο φόβος και η ανασφάλεια επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.
Μέσα λοιπόν στο ευμετάβλητο και επικίνδυνο αυτό διεθνές περιβάλλον, όλοι οι Έλληνες, τόσο της μητροπολιτικής Ελλάδας, όσο και του Εξωτερικού καλούμαστε να αντιτάξουμε την αφοσίωσή μας στη Δημοκρατία, την πίστη μας στο μέλλον του Ελληνισμού, στο όραμα της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης για μια καλύτερη κοινωνία για όλους.
Η 25η Μαρτίου ενώνει τους Έλληνες απανταχού της Γης. Οι σκέψεις μου και οι ευχές μου απευθύνονται σε σας και τις οικογένειές σας που μακριά από την Ελλάδα κρατάτε ψηλά την σημαία του Ελληνισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: